2024. március 28., csütörtök

A gyermek mosolya többet ér minden pénznél

Magyarcsernyén sikeres a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági akció

A Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége az idén is meghirdette a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program keretében a búzaadományok gyűjtési akcióját. A magyarcsernyei falugazdász irodában Darusi Renáta falugazdász mesélt a kezdeményezésről, és arról, hogy eddig mennyi felajánlás érkezett.

– Magyarcsernye már hatodik éve része a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programnak. Azóta minden évben, a helybeli termelők összefogásának köszönhetően, részt veszünk a megmozdulásban. Az idén július 25-éig várjuk a felajánlásokat Magyarcsernyén, a falugazdász irodában. Az adományokat 2022. július 26-án fogjuk elszállítani Zentára, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének a székházába, ahol a központi búzagyűjtés 8 és 13 óra között fog megtörténni. Tavaly 760 kilogrammnyi kenyérgabonát sikerült összegyűjtenünk, amit 15 termelő ajánlott fel. Az idén eddig csaknem fél tonna búzát ajánlottak fel, de július 25-éig még bárki csatlakozhat a jótékonysági akcióhoz – emlékeztetett Renáta, majd kitért az összegyűjtött búza sorsára is.

– A Vajdaságban begyűjtött adományokat itt, Vajdaságban fogjuk felhasználni. Magyarországra, az összeöntés ünnepére, szimbolikusan csak egy zsáknyi mennyiség lesz elszállítva. A többi felajánlott búzából őrölt lisztet a gyermekekkel foglalkozó vajdasági intézmények, civil szervezetek, diákkollégiumok, nagycsaládosok között fogják szétosztani – tette hozzá a falugazdász.