2024. április 19., péntek

Csantavéren ismét a bajnoki elsőség a cél

Az idén 110 éves csantavéri labdarúgóklubban július 10-én kezdődött el a felkészülés a következő idényre. A Sandrik Zoltán által vezetett csapat heti három edzéssel kezdte meg az alapozást, az elmúlt hétvégén a piros-feketék már barátságos mérkőzéseket is játszottak. Szombaton Adán léptek pályára, ahol Triznya Martin góljával 1:1-es döntetlent harcoltak ki a körzeti ligás AFK ellen, egy nappal később pedig Zentagunarason volt jelenésük a csantavérieknek, ahol ismét döntetlent értek el, a Slavija elleni találkozó ugyanis 3:3-as végeredménnyel zárult.

Szabó Flóriánék vasárnap a hajdújárási Vinogradar ellen játsszák majd a következő felkészülési mérkőzésüket, július 31-én pedig a 110 éves jubileum jegyében háromcsapatos tornát szerveznek a csantavéri sportközpontban, ahol a Bajsa és a bácskossuthfalvi Sloboda vesz még részt. A tervek szerint a piros mezesek augusztus elején a magyarkanizsai Potisje ellen is játszanak egy barátságos meccset, majd a bajnoki rajt előtt még egy kupamérkőzés is vár a fiúkra.

A nyári szünetben eddig három fiatal labdarúgó érkezett a csantavéri gárdához, akik közül a tornyosi Rusák Áron számít a legnagyobb névnek, ő ugyanis szerepelt már a Bajsa és a Zenta csapatában is. A bajnokság kezdetéig a csantavériek szeretnének még két-három játékost leigazolni, annál is inkább, mivel ismét stabil a klub anyagi helyzete, így az 1912-ben alapított egyesületnél újból megcélozzák a bajnoki címet a Szabadkai Városi Ligában.

A vasárnapi Slavija–Csantavér mérkőzésen a hazai együttes góljait Fehér Bence (2) és Rácz Petin Borisz szerezte, a vendégek részéről pedig Petrity Norbert (2) és Földi Flórián volt eredményes. A gólgazdag találkozót egyperces gyászszünet előzte meg, a zentagunarasiak volt játékosának, Kalmár Alexnek az emlékére, aki másfél hónappal ezelőtt motorbalesetben hunyt el.