2024. április 25., csütörtök

Ha kánikula, akkor Petroland!

Az Újvidéktől alig 19 kilométerre lévő petrőci Petroland élményparkban nemrégiben megnyílt az aquapark fedett része, úgyhogy a létesítményben lévő medencék közül több most már egész évben, bármilyen, kinti hőmérséklet mellett igénybe vehető.

Ez természetesen most, amikor a meteorológusok „hihetetlen kánikulahullámmal” ijesztgetik a tévénézőket és az újságolvasókat, nem a legerősebb ütőlap a Petroland kezében, ellenben az a tény, hogy a park az elmúlt évek gazdag tapasztalatának alapján a forró napok terhelésének enyhítésére is kidolgozott egy kiváló, üdülési rendszert, már sokkal kecsegtetőbben hangzik.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A leghidegebb és a legmelegebb napokban is egyaránt igénybe vehetjük itt az ún. relaxációs medencéket és a csúszdákat is. Húsz csodálatos csúszda, közöttük 8 nagy (beleértve a legnépszerűbbeket is: a sárgát, a Crazy Corn-t, a feketét, a Black Whole-t és a középen megpörgető zöldet, a Twistert), hat medence, sportpályák, napozóágyakkal és napernyőkkel ellátott, terjedelmes strandok várják a látogatókat. A szlovák érdekeltségű aquaparkban a hét bármelyik napján felfrissülhetünk, hideg, és kevésbé hideg vízben, sőt, a szaunának köszönhetően akár forró gőzben is!

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A Petroland csúszdáiról híres ugyan, ezek miatt látogatják meg gyakran külföldről is, de nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az aquapark nem csak csúszdákból áll! Számtalan kísérőtartalom teszi kellemessé és emlékezetessé az itt eltöltött időt. A Petroland keretében fitnesz- és wellnessközpont is működik, ezen belül látogatható a gőzfürdő, amelyről a kutatások kiderítették, hogy a szaunázás még a legnagyobb melegben is előnyére válik a szervezetnek.

A fokozott vérkeringés, az oxigéndús véráramlás, az anyagcsere gyorsulása és a fájdalmas izmok, inak enyhülése nyáron is megfigyelhető. A meleg hatására felpezsdülő testi folyamatok kánikulában is tapasztalhatóak. A szakértők javasolják nyári szaunázás után a hideg vizes zuhanyt vagy kádat, esetleg egy csobbanást a közeli medencében.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A Petroland élményparkban általában langyos víz csobog a medencében, a kalózmotívumos gyermekfürdőbe azonban lehűtve érkezik. A Petroland langyos vizéről tudni kell, hogy 800 méter mélységből érkezik. A park az idén is a hét minden napján, 10 és 19 óra között látogatható. Augusztusban általában családi árengedményt hagynak jóvá, kínálatukról a www.petroland.rs címen tudhatunk meg többet. Fotóink hűen érzékeltetik az élményparkban uralkodó, mindig jó hangulatot, kínálatukról cikkezni fogunk napilapunk hasábjain az elkövetkező időszakban is.