2024. április 19., péntek

Zene a nyárban

A Nyári koncertek a zenepavilonban elnevezésű rendezvénysorozat keretében szombaton este a Szabadkai és a Lakiteleki Fúvószenekar lépett fel Palicson. A zenekarok tagságának létszáma miatt a produkció helyszíne ezúttal nem a zenepavilon volt, hanem a Vigadó terasza. A Palics Park Kft. a múlt évben elevenítette fel a valamikori hagyományt, így a palicsi park és a tóparti sétány a nyári időszakban időnként ismét zeneszótól hangos. A cél az volt, hogy visszaadják a zenepavilon eredeti rendeltetését és szerepét az idelátogatók szórakoztatásában.

A fúvószenekarok előadása már tavaly is az egyik legnépszerűbb produkciónak bizonyult, a szombati hallgatóság létszáma arra enged következtetni, hogy ez most sem volt másként. Aki nem talált magának ülőhelyet a Vigadó teraszán, az a sétányon élvezte a zenei élményt, kicsik és nagyok egyaránt.

A jelenleg védett műemléki státuszban lévő palicsi zenepavilon 1910-ben készült el, ezt követően rendszeresen léptek fel itt elsősorban a szabadkai zenészek, de a feljegyzések szerint az Osztrák–Magyar Monarchia minden területéről érkeztek ide fellépők. Az idén nyáron nyolc szombaton élvezhetik az érdeklődők és a sétálók a különböző stílusokat képviselő zenekarok, kisegyüttesek muzsikáját. Az idén a koncertsorozat július első szombatján kezdődött.