2024. április 19., péntek

A lövedékek egy kilométeres körzetben szétszóródtak a görögországi repülőgép-szerencsétlenségben

Két holttestet még mindig keresnek

Az ukrán Antonov An-12BK repülőgép lezuhanásának helyszínén, amely Görögország északi részén történt, a vizsgálatok során nem találtak veszélyes anyagokat – közölte Yanis Artofios, a tűzoltóság sajtófelelőse.

A 021.rs hírportál szerint az illetékes elmondta, hogy a baleset helyszínén két holttestet találtak, míg egy drón, amely a gép lezuhanásának területe felett repült, további négyre bukkant. További két holttestet még mindig keresnek. A szerencsétlenség áldozatai ukrán származásúak. – A második szakasz elkezdődött. A katonaság tagjai és 30 tűzoltó biztonságos átjárókat alakítanak ki a holttestek szállítására és fertőtlenítésére – mondta Artofios. Philippos Anastasiadis, Pangea település polgármestere, amelyhez a balesethez közeli két falu is tartozik, kijelentette, hogy a becsapódási zónában előkerült, ismeretlen eredetű fehér anyag nem volt radioaktív vagy emberi egészségre veszélyes biológiai anyag. Hangsúlyozta: erre a következtetésre jutott az a vizsgálat, amelyet a GETE speciális nukleáris-biológiai-kémiai védelmi cég Athénból érkezett tisztviselők végeztek.

Sajtóértesülések szerint a töltények a repülőgéptől körülbelül egy kilométeres körzetben szóródtak szét. A szakemberek ezútán próbálják megtalálni a repülőgép feketedobozát.

Emlékeztetőül: a Szerbiából Jordániába tartó teherszállító repülő szombaton este zuhant le az észak-görögországi Kavála közelében.

Korábbi híreinket ITT és ITT olvashatja.