2024. április 25., csütörtök
KOROSZTÁLYOS EB, BELGRÁD

Egy nyakba három bronzérem

A múlt heti csapatverseny után az elmúlt napokban az egyéni és a páros versenyek zajlottak a belgrádi Štark Arenában rendezett juniorasztalitenisz-Európa-bajnokságon. A döntőket tegnap este már hazai érdekeltség nélkül rendezték: a 3. fordulónál tovább egyetlen szerbiai egység sem jutott a 128-as egyéni és a többnyire 64-es páros táblákon. A lányok U19-es korosztályában Bezeg Rékának a második, Dušica Todorovićnak a harmadik forduló jelentette a végállomást egyéniben, míg párosban Bezeg és Radmila Tominjak két meccset abszolvált sikerrel, mielőtt szoros küzdelemben alulmaradtak egy spanyol párossal szemben.

A szerbiai fiúknak ebben a korcsoportban még kevesebb babér termett: Dimitrije Pavlović és Dušan Vezmar az első körben búcsúzott, míg Vezmar a temerini Orosz Andrással párban a hollandoktól kapott ki korán.

A kadét, vagyis 15 év alatti lányok egyéni versenyében Jana Havela jutott el a harmadik körig Szerbiából, párosban pedig Minja Vladimirovval a magyar Molnár Kendra, Polonyi Nóra kettőstől kaptak ki a második fordulóban, akiknek a következő kör jelentette a végállomást.

Magyarország eközben több elődöntős szereplést is felmutathatott a tornán, amelyekben közös, hogy mindegyiknek részese volt Lei Balázs. Azt követően, hogy a kadét fiúk csapatversenyében egy lépésre kerültek a döntőtől, Lei egyesben szintén a fináléért játszhatott, az elődöntőt viszont 4:1-re elbukta a francia Flavien Coton ellen. Lei emellett a párosok között is szerzett egy harmadik helyet a szlovákiai Árpás Sámuel oldalán, miután ugyancsak francia ellenféllel szemben elvesztették az elődöntőt.