2024. április 25., csütörtök
U20-AS NŐI EB

A nyolc közé jutott Magyarország és Szerbia

Lezajlott a Sopronban rendezett női U20-as Európa-bajnokság nyolcaddöntője, amelyet a magyar és a szerb csapat is sikerrel vett. Magyarország a csoport második helyéről továbbjutva Finnországgal találkozott, és az északiak csak egyetlen negyed erejéig tudták érdemben felvenni a versenyt Cziczás László tanítványaival. A magyar lányok a 19:24-re elbukott első periódust követően összekapták magukat, és a nagyszünetre már 46:44-gyel mentek pihenni. A folytatásban a finnek egy ideig még kapaszkodtak, ám Magyarország rendezte sorait védelemben, és 10 pont körüli különbséget építettek ki, és bár az északiak még az utolsó negyedben is közel tudtak kerülni egy rövid időre, a hajrára elfogyott az erejük, a magyar dobások pedig viszonylag jó hatékonysággal kerültek a helyükre. A meccs kiemelkedő legjobbja a 27 pontig jutó Dombai Réka volt. A lányok a negyeddöntőben tegnap este a torna egyik nagy favoritjával, Spanyolországgal mérkőztek.

Szerbia szintén a csoport második helyéről jutott tovább, és a párharc esélyeseként Litvániával csapott össze, amely mérkőzésen egyetlen negyed alatt (24:10) eldőltek az érdemi kérdések. A szerb lányok a negyeddöntőben Olaszországgal mérkőztek tegnap, amely párharcnak a vaskos esélytelenjei voltak a szakértők szerint.

Eredmények, nyolcaddöntő: Lengyelország–Lettország 70:54, Szerbia–Litvánia 71:41, Csehország–Belgium 65:42, Olaszország–Hollandia 76:36, Franciaország–Svédország 73:57, Magyarország–Finnország 84:74, Portugália–Bulgária 90:54, Spanyolország–Írország 87:30. A negyeddöntőben: Magyarország–Spanyolország, Olaszország–Szerbia, Csehország–Lengyelország, Franciaország–Portugália.