2024. április 25., csütörtök

Játékos nyelvtanulás a Strandon

A magyar nyelv jegyében zajlott az első hét a Lombok alatt

Lombok alatt, a Strandon elnevezésű rendezvényegyüttest az idén tizedik alkalommal szervezte meg a Heror Media Pont ügynökség, az Újvidéki Városi Könyvtár, valamint a Kisebbségi és Helyi Média-fejlesztési Központ. Az események sorában a gyerekeknek minden héten lehetőségük nyílik megismerkedni a környezetükben élők nyelvével, kultúrájával, szokásaival, szombatonként pedig egy-egy vidám tudásfelmérő kvíz keretében derül ki, mit is sikerült megtanulniuk a műhelymunkákon résztvevő gyerekeknek.

A múlt héten a magyar nyelv és kultúra rejtelmeibe vezették be a fiatalokat. A szombati kvízben Teodora Nikolin és Vasja Petrić bizonyult a legügyesebbnek, mindketten ajándékcsomagot és értékes, tanszerekre beváltható vásárlási utalványt nyertek.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

A Lombok alatt, a Strandon rendezvénysorozat műhelymunkáit 18:30 és 20 óra között a Városi Könyvtár Strandon kialakított fiókintézete előtti platón ejtik meg, 5–12 éves gyermekek részvételével.

Hétfőtől a szlovák nyelvvel ismerkednek az érdeklődők, a nyelvtanulás mellett szórakoztató foglalkozásokon is részt vehetnek. Szombaton ismét a tudásfelmérőn dől majd el, hogy ki figyelt legjobban a foglalkozásokon.