2024. április 19., péntek

Tűz a Palicsi úton

A tűzoltóság tizenhárom járművel vonult ki a helyszínre

Szerdán valamivel 13 óra után kigyulladt a tarló a Palicsi út bal oldalán, egy radanováci mezőgazdasági területen. A szél miatt a lángok a tarlóról az út melletti bokros fás részre is átterjedtek. Mivel a lángok gyorsan terjedtek Radanovác felé, ezért a közelben lévő tanyákon élő polgárok is részt vettek az oltásban. A tűz és a füst miatt az úton a rendőrség irányította a forgalmat. A tüzet a késő délutáni órákban fékezték meg a tűzoltóság szakemberei.

A Subotica.com hírportál a szabadkai rendőrségtől megtudta, hogy a tűzoltóság nagy erőkkel, tizenhárom járművel vonult ki a helyszínre. Még Topolyáról, Bácskossuthfalváról és Kishegyesről is érkezett erősítés. A tűz oka egyelőre ismeretlen.

A tűz a kerékpárútig elért (Fotó: Molnár Edvárd)

A tűz a kerékpárútig elért (Fotó: Molnár Edvárd)

– Alacsony növényzetről van szó, emellett a szél és a magas hőmérséklet miatt a tűz gyorsan elterjedt. A tűzoltóság ellenőrzése alatt tartotta a helyzetet, megfékezte a tüzet, és ami a legfontosabb, a lakosság nem volt veszélyben – nyilatkozták a hírportálnak a rendőrségnél.

Mivel a lánglovagok egyszerre több irányból is elkezdték oltani a tüzet, a lángok nem terjedtek át a tarlóról a környező épületekre. A tűzben mintegy száz hektár tarló égett le.