2024. március 29., péntek

Szúnyogirtási akció

Szerdán és csütörtökön szúnyogirtási akciót tartanak a nagykikindai község területén, a városban, a falvakban, a kanálisok és a tavak partján is permetezni fognak, áll a helyi környezetvédelmi, mezőgazdasági és vidékfejlesztési titkárság közleményében.

Szerdán 20-tól 23 óráig Nagykikindán és a község többi településén a felnőtt egyedeket szórják, reggel 6 órától pedig a város központját kezelik. Erre a célra az Aqua K-Othrone EW 20 nevű készítményt fogják használni, amely veszélyes a méhekre nézve, hatása pedig három napig tart, ezért felhívják a méhészek figyelmét arra, hogy kaptáraikat erre az időszakra zárják be, illetve szállítsák el azokat a kezelt területektől legalább öt kilométer távolságra.
Ugyanezekben az időpontokban végzik a csatornák és a tavak partjánál is a lárvák irtását. Erre a célra a Larva Stop és a Vectobac 12 AS nevezetű készítményeket fogják használni, melyek a méhekre nézve ártalmatlanok.

Amennyiben az időjárási körülmények nem engedik meg a munka elvégzését, új időpontot fognak kijelölni, melyről idejében fogják értesíteni a közvéleményt.