2024. április 20., szombat

Jutalom a legjobbaknak

Kishegyes község önkormányzatának vezetősége fogadta a község színkitűnő diákjait – Idén bővült a jutalmazottak listája

Kishegyes község önkormányzata minden évben hagyományosan megvendégeli és megjutalmazza a község színkitűnő tanulóit. Az idén a kishegyesi tűzoltóotthonban fogadták a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola, a szeghegyi Vuk Karadžić Általános Iskola és a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola színkitűnő végzőseit. A gyerekeket és szüleiket elsőként Kerekes Zoltán, a községi tanács tagja köszöntötte, majd Marko Lazić, Kishegyes község polgármestere és Sárközi István, a községi képviselő-testület elnöke méltatták a diákok által elért szép eredményeket. A fogadáson jelen volt Kovács Károly tartományi parlamenti képviselő és az általános iskolák igazgatói.

Kishegyes község önkormányzata a tanév lezárását követően az idén is meghívta a község színkitűnő tanulóit és szüleiket – nyilatkozta lapunknak Sárközi István, majd azzal folytatta, ez alkalommal kicsit módosult a jutalmazottak listája.

– Az idei év abban különleges, hogy nemcsak az Ady Endre, a Nikola Đurković és a Vuk Karadžić általános iskola Vuk-díjas diákjait hívtuk meg, hanem bővült a jutalmazottak listája a Topolyai Alapfokú Zeneiskolában színkitűnő bizonyítványt szerző diákok névsorával. Ez összhangban van azzal a kezdeményezésünkkel, hogy a zeneiskola beépült az iskolahálózatunkba, és annak teljes jogú tagjává vált. Ez alkalommal 16 diákot köszöntöttünk, és gratuláltunk az iskolai eredményeikhez, bízva a sikeres továbbtanulásban. Emellett egy egyszeri, alkalmi 20 ezer dináros tanulmányi ösztöndíjban részesítettük őket – mondta el a képviselő-testület elnöke, majd arról is szólt, hogy a színkitűnő diákok megjutalmazása mellett az önkormányzat állandó jelleggel támogatja a községbeli gyerekek tanulását, az óvodától az egyetemig.

A színkitűnő diákok átveszik jutalmukat (Lakatos János felvétele)

A színkitűnő diákok átveszik jutalmukat (Lakatos János felvétele)

– A középiskolások számára utazási és bentlakási támogatást nyújt az önkormányzat, valamint ösztöndíjban részesítjük az alapfokú egyetemi, a mester- és a doktoranduszhallgatókat is – számolt be Sárközi.

A színkitűnő diákok fogadása végén az önkormányzat szerény körülmények között megvendégelte a gyerekeket és szüleiket.