2024. április 24., szerda
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE FRANCE

Célfotó a hegytetőn

Rövid, közepesen nehéz hegyi etappal folytatódott a hétfői pihenőnap után a Tour, és a mezőnyön meglátszott a kisebb szusszanás, hiszen hatalmas tűzijáték alakult ki a szakasz elején, a 148 kilométeres távnak majdnem a feléig eljutottak, mire kialakult a szökés. A nagy, 25 fős bolyt aztán elengedte a főcsoport, és ebből került ki a nap győztese, a korábban pöttyös hegyi trikós Magnus Cort, a dán célfotós belökéssel, az utolsó centiken múlta felül az ausztrál Nick Schultzot. Még egy csata zajlott a nap folyamán, a szökésben lévő német Lennard Kämna viszonylag jól állt az összetettben, de végül Tadej Pogačar néhány másodperccel megtartotta a sárga trikót.

Fontos megemlíteni, hogy Fetter Erik remekül teljesített az U23-as Európa-bajnokságon, a 22 éves magyar az időfutamon remekül haladt, majd becsavarodott a lánca, és a technikai hiba után a 27. lett. A mezőnyversenyen azonban javított, hiszen belekerült a győztes szökésbe, és a 4. helyen ért célba.

Végeredmény, 10. szakasz (Morzine–Megève, 148,1 km): Magnus Cort 3:18:50 óra, Nick Schultz a. i., Luis León Sánchez +7, Matteo Jorgenson +8, Dylan van Baarle +10 mp stb. Az összetett állása: Tadej Pogačar 37:11:28 óra, Lennard Kämna +11, Jonas Vingegaard +39 mp, Geraint Thomas 1:17, Adam Yates +1:25 perc stb.