2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS – ADORJÁN

Zajlik a Tisza felkészülése

Erősebb keret, szilárdabb pillérek a csapatban

A szerb ligában szereplő adorjáni Tisza labdarúgói szorgalmasan készülnek a tóthfalui Nyers István Akadémia pályáin, a szakmai munkát Branislav Bulatović vezetőedző és segédje, Darko Veselinov felügyeli. Az edzés célja természetesen az, hogy a lehető legjobb felkészültséggel vágjon neki a csapat a harmadik szezonnak ezen a szinten. Az edzések július 4-én kezdődtek meg, máris több mint 20 játékos jelent meg ezeken, ezért a vezetőség hisz benne, hogy a soron következő idényben az eddiginél erősebb kerettel vesz majd részt a gárda.

– Ideális körülményeink vannak a felkészüléshez. A keretünkön kisebb változtatásokat eszközöltünk, távozott Dušan Antić kapus és Igor Kudrić, és elképzelhető Uroš Kilibarda távozása is. Ugyanakkor több erősítésünk érkezett, és velük elégedett vagyok. Van nálunk néhány fiatal is próbán, a felkészülési mérkőzéseken derül majd ki, kire számíthatunk közülük – magyarázta Bulatović, aki megköszönte a távozók eddigi munkáját, és sok sikert kívánt nekik a további karrierjükben. Az edző ugyanakkor elégedett, amiért nem történtek komoly játékosmozgások a csapat környékén.

A szezonra készülve Borsos Csaba klubelnök és Bulatović konkrét lépéseket tettek a keret megerősítése céljából. Új érkező David Knežević középcsatár, aki eddig a doboji Sloga játékosa volt, érkezett továbbá Luka Kostić a palánkai Stari Gradtól, a TSC fiataljai közül pedig Petar Kangrga és Nemanja Amidžić kapus. Egyelőre várják Kosta Dražić válaszát, aki a múlt szezonban a Becsében játszott, majd Ausztriában is járt, de tehetséges játékosként könnyen a Tisza első csapatában találhatja magát.

Az adorjáni Tisza Tóthfaluban készül (Milorad Mitrović felvétele)

Az adorjáni Tisza Tóthfaluban készül (Milorad Mitrović felvétele)

A gárda utóbbi szezonja nagyon bizonytalan volt, különösen az idény eleji gyenge teljesítmény miatt, de az őszi szezon hajrájában, amikor Bulatović átvette a vezetőedzői posztot, javult az összkép és a teljesítmény. Az őszi szezon során 19 pontot gyűjtött a csapat, és a tavaszi félszezont is nagy nyomás alatt teljesítette a csapat, mert sok rivális küzdött a bennmaradásért.

– Egy fordulóval a bajnokság vége előtt biztosítottuk a bennmaradást. Bárhogy is hangzik ez, nagy sikernek számít véleményem szerint – mondta Bulatović, aki a 11. helyre vezette a Tiszát. – Fiatalítottuk a csapatot, a fiatal és a rutinos játékosok egyfajta kombinációját alakítjuk ki, hogy a fiatal játékosok fejlődni is tudjanak nálunk. A szerb ligában jók az ellenfelek, ez is felfelé tudja húzni a fiatalok képességeit. A célunk, hogy mindenki a legtöbbet adja ki magából, élvezzék a focit, és fejlődjenek, bízom benne, hogy minden ellenfél számára kemény dió leszünk – bizakodott az edző. Bulatović azt is elárulta, hogy az első felkészülési meccseket magyarországi gárdákkal vívja majd a csapat.

Stefan Tomišić, a Tisza csapatkapitánya szerint mindenki áldozatosan edz a rövid nyári pihenő után. – Távoztak tőlünk játékosok, de megfelelő erősítéseket kaptunk, és erősebb lesz a keretünk, mint az előző idényben. A felkészülés kezdete óta intenzív a munka, másképp nem is várhatnánk sikereket. A lehető legjobb helyezést szeretnénk elérni, akár még a csodában is bízom – mondta optimistán Tomišić.

A Tisza első felkészülési meccsét szombaton játszotta egy alacsonyabb rangú magyarországi ellenféllel, a következő rivális pedig az NB II.-es Csákvár lesz 16-án.