2024. április 24., szerda

Több tűzesethez is riasztották a tűzoltókat

Tűz ütött ki ma este fél nyolc körül Újvidék Limán városrészében a városi strand és a Szabadság híd közelében. A helyszínre kivonult a tűzoltóság és a rendőrség is. A város ezen része felett nagy füstfelhő keletkezett. A lángokat sikerült eloltani.

Ma a délután fél kettő körül tűz keletkezett Káty környékén egy illegális szeméttelepen is, ez később átterjedt a környező növényzetre is. A lángok több mint tíz hektárnyi területre terjedtek ki. A 021 hírportál információi szerint a tűz terjedését azóta megfékezték.

A régióban is tűzesetekről számol be a média. A Šibenik környékén tomboló tűz több lakóházat, de templomot és középületet is elért. Zaton és Raslina települések lakosainak evakuálását is megkezdték. Andrej Plenković miniszterelnök is a helyszínre látogat. A tűz oltásában 150 tűzoltó vesz részt. Az eddigi információk szerint nincs sérültje a tűznek.

Görögországban pedig a tengerbe zuhant egy helikopter, amely a Samos szigetén tomboló erdőtűz oltásában vett részt. Egy személyt sikerült megmenteni, hármat pedig eltűntként tartanak számon.