2024. április 25., csütörtök

Remek volt a hangulat a Csemete táborban

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület második alkalommal szervezte meg a Csemete Természetismereti Oktatótáborát, mely ez alkalommal a Topolyai Művésztelep udvarán kapott otthont. Az elmúlt év sikerét is felülmúlva, az idei táborban harminc gyermek vett részt.

A természetközeli környezetben a kis résztvevők madarakkal, hüllőkkel és kétéltűekkel, növényekkel, pókokkal, rovarokkal ismerkedhettek, megfigyelhették azok élőhelyét, szokásait, mindemellett természetvédelmi foglalkozásokon is részt vehettek. A vadméhek számára úgynevezett rönk méhecskehoteleket is készítettek. A tanulás mellett természetesen a szórakozás, a játék is helyet kapott, így minden nap kirobbanóan jó hangulatban telt. A tábor utolsó napján a gyerekek és szüleik közös túrán vehettek részt, melynek során a tábor helyszínét körülvevő élővilággal ismerkedhettek kicsik és nagyok egyaránt.

Amint azt a szervezők elmondták, a Csemete Természetismereti Oktatótábor célja az általános iskolás, természettel kapcsolatos ismeretek kiegészítése, valamint a környezeti nevelés hiánypótlása. A táborral talán részben sikerül ezt pótolni.

Aki az idén lemaradt, azt jövőre csatlakozhat, hiszen a tervek szerint a Csemete tábor jövőre is várja majd az érdeklődőket.

Az Arcus ifjúsági ökotábora a Topolyai-tó partján július 17-én kezdődik, a jelentkezési határidő lejárt, a létszám betelt.