2024. április 20., szombat

Csütörtöktől Róka Fest

Koncertek, kiállítások, előadások, csapatjátékok és megannyi kaland a természet lágy ölén

Immár ötödik alkalommal, július 14-15-16-án veszi kezdetét az évről-évre bővülő, de családias hangulatát megtartó Róka Fest, Vajdaság egyik legbarátságosabb rendezvénye, amely idén is nagyon színes programokkal várja a szórakozni vágyó fiatalokat a Ludasi-tó partján lévő Róka tanyán.

A fesztivált egy fiatal baráti társaság kezdte el szervezni öt évvel ezelőtt. Mára már pedig egy sokkal nagyobb és szakképzettebb csapat tevékenykedik egész évben azért, hogy egy színvonalas, vendégszerető, mindenki számára eseménydús és örök emlékként megmaradó rendezvényt szervezzen egy otthonos környezetben. Az esemény szervezésében minden résztvevő teljesen önkéntes alapon végzi a feladatát, szívét-lelkét beletéve, fantáziáját elengedve, kreatív oldalát megmutatva. Erre aposztrofál a fesztivál idei mottója is, mely a Mutasd az igazi arcod elnevezést kapta. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a lelkes szervezők leginkább olyan előadóknak és művészeknek adnak lehetőséget a fesztiválon való bemutatkozásra, akik úgymond még ,,gyerekcipőben” járnak, ezzel is segítve őket tehetségük megmutatkozására.

A programokról Hulló Zsófiával, a Róka Fest főszervezőjével beszélgettünk, aki elmondta, hogy a Róka tanyán idén öt színpadon zajlanak majd az események szinte megállás nélkül. A Fox stage-n az ismertebb zenei előadók, a Vuk stage-n az amatőr zenekarok, míg a Traktor stage-n a dj-k várják a közönséget. Az Art stage a művészek színpada lesz, a Folk stage pedig a magyar hagyományoké, ahol egyebek mellett A vajdasági magyar közösségek hagyományos öltözete című kiállítás is megtekinthető lesz. Mindemellett egy Chill zone elnevezésű rész is megtalálható lesz a fesztiválon, ahol két előadásra és egy kvíz versenyre is sor kerül. E zónán belül pedig lesz egy civil sarok is, ahol ifjúsági szervezetek, mint például a Vamadisz, a Kamasz Terasz, a Kurbli filmklub, a Kerülj Be Ifjúsági Közösségi Tér, a szabadkai EUS, vagy az újvidéki Kolping civil szervezetek is bemutatkoznak az érdeklődők számára.

A programok már délelőtt elkezdődnek és egészen hajnalig tartanak. Délelőttönként a sportrendezvényeké lesz a főszerep. A délutáni órákban csapatjátékok, különböző bemutatók, gyermekfoglalkozások, előadások, és kiállítások várhatóak. Esténként pedig a hangos zene, a tánc és a buli várja a szórakozni vágyó fiatalokat.

A Róka kuckó elnevezésű játszóház a gyermekeknek és szüleiknek nyújt minőségi programot, ahol csütörtökön bábelőadás, pénteken mesemondás, szombaton pedig ringató foglalkozás várja az ifjoncokat. A Róka Fest emellett táncházzal is kedveskedik a mozgás szerelmeseinek, amelyhez Fokos és a Csörömpölő zenekar fogja a talpalávalót húzni.

A délutáni előadások közt szerepel Tóth Gábor előadása, aki a karrierről, az önismeretről és önbizalomról fog beszélni, Sárcsevity Hajdú Bea a függőségekről, Szőke Tamás a szextudatról, Szendi Zsolt elsősegély bemutatót tart, Hulló István pedig A kihalt fajok emlékparkja című előadással kedveskedik a résztvevőknek.

A fesztivál keretében sor kerül még izgalmas vetélkedőkre, műhelymunkákra, ismerkedésre, barátkozásra, közös zenélésre, salsa és bachata táncoktatásra és még színházi előadásra is. Ami talán pedig az egyik legizgalmasabb programnak bizonyult az elmúlt évek során az a délutáni traktorozás, ahol egy utánfutóval utaztatják a fiatalokat a környéken, természetesen egy óriási hangszóró kíséretében.

Az esti programok sem maradhatnak el szórakozás nélkül, ahol a jelenlevők számos fellépő közül választhatják ki kedvenceiket. Többek között csütörtökön fellép a Sin Seekas, Bongor, Dj Lina, Dj Flow, Sound Master, Dj Defarx, ilektro, pénteken a Mosaic Party Band, trubácsok, Dj Alen, Everland, Rabellis, szombaton pedig a Képlet zenekar, Bullet Kiss, Phrenia, Dj Hulló, Dj Adwell és még sokan mások. Aki azonban a buli helyett inkább egy pihentető és meghitt estét töltene el, az megnézhet egy filmet a csillagos ég alatt.

A fesztiválon biztosított az ingyenes kempingrész is, valamint lehetőség lesz étel, ital vásárlásra is, ahol a házias ízek és a kézműves sörök sem maradhatnak el. A háromnapos elővételes jegyeket 1500 dinárért, míg a helyszínen 2000 dináros áron lehet megvásárolni. A napijegyek pedig 800 dinárba kerülnek. Az érdeklődők a Róka Fest Facebook oldalon juthatnak további információhoz, egyebek mellett a bérletek beszerzéséről is.

A fesztivál szervezői egyelőre semmilyen anyagi támogatásban nem részesültek, így aki hozzájárulna a fiatalok munkájához megteheti Hulló Zsófia felkeresésével.