2024. március 29., péntek

Álrendőrök az Y-elágazáson

Eltulajdonították egy család gépjárművét értékeivel együtt

A lajkovcai Janković családot péntekre virradóra nem messze a kelebiai határátkelőtől álrendőrök állították meg és tulajdonították el autójukat, adja hírül a Subotica.com hírportál. Az eset Szabadka és Kelebia között történt az Y-elágazáson. Két személy, akik a bűnügyi rendőrség tagjaiként mutatkoztak be, egy Bécs felől érkező Mercedest állítottak félre, amelyben nagyszülők utaztak 16 és 18 éves unokájukkal. Az álrendőrök kiparancsolták az utasokat a járműből, majd beszálltak és elhajtottak.

– A határon gond nélkül átjöttem és folytattam az utam Lajkovác irányába, amikor szirénázást hallottunk. Azt követelték, hogy mindannyian, még az alvó unokáim is szálljanak ki a kocsiból. Ekkor az egyikük a vezetőülésbe ült bele és megkérdezte, hogy kell hajtani az autót, ugyanis abban minden irányítóeszköz a kormányon található. Ekkor már tudtam, hogy valami nincs rendben, de nem mertem ellenkezni. Azt mondta, hogy az autót majd ő elvezeti a rendőrőrsre további ellenőrzésre, mi pedig a társával fogjuk követni őt. Mikor elindultunk a „rendőrautó” felé, mindketten teljes sebességgel elhajtottak. Ott marattunk a porban, minden segítség nélkül – mesélte a hírportálnak a hatvannyolc éves Miodrag Janković.

Az ellopott gépjármű értéke körülbelül 30 ezer euró, csomagtartójában pedig egy új televízió, ruhák, készpénz és gyógyszerek is voltak. Az áldozatok egy átutazótól kaptak segítséget.

A szabadkai rendőrség a hírportálnak megerősítette, hogy az eset valóban megtörtént. Hozzátéve, hogy dolgoznak az ügy megoldásán.