2024. március 29., péntek

Délvidéki harmadik hely a Nemzeti Összetartozás tornán

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték meg a II. Nemzeti Összetartozás labdarúgótornát, melynek fővédnöke Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke volt. A BVSC Tatai úti pályáján megrendezett vetélkedésen hat csapat vett részt, a házigazda magyar parlamenti válogatott, illetve Erdély, Csángóföld, Kárpátalja, Felvidék és Délvidék csapata.

A torna első, pénteki játéknapján a csoportmérkőzések voltak műsoron, egy nappal később pedig a helyosztókat rendezték meg. A délvidéki együttes a csoportmeccsek során 2:1-es vereséget szenvedett az Országgyűlés csapatától, majd a zöld mezes gárda Szabó Tibor (2) és Tóth Tamás góljaival 3:1-re verte a Felvidék együttesét, ami végül is a 2. helyhez volt elég a B csoportban. Szombaton a délvidéki együttes Szabó mesterhármasával legyűrte az erdélyi csapatot is, így a 3. helyen zárta a nemzeti összetartozás jegyében megrendezett tornát. A 44 éven felüli korosztály számára kiírt tornán a Délvidék válogatottjában a legnagyobb név a tragikus hirtelenséggel elhunyt Szabó Zoltán testvére, Szabó Tibor volt, aki pályafutása alatt megfordult a Debrecen, Diósgyőr, Kispest-Honvéd, Ferencváros és a Videoton csapatában is. Rajta kívül ott volt még a vajdasági együttesben a szintén komoly NB I.-es múlttal rendelkező adai Nagypál Tibor, a szintén adai Budai Zoltán, a magyarkanizsai női klub vezetőedzője, Vajda Fangyó, az adorjáni Tisza elnöke, Borsos Csaba, valamint az adai AFK elnöke, Tóth Tamás is, a különítmény vezetője pedig Zsemberi János, a topolyai TSC elnöke volt.

A II. Nemzeti Összetartozás labdarúgótorna a magyar Országgyűlés válogatottjának sikerével zárult, amely csapat a 3:3-as eredménnyel záruló döntő után büntetőkkel győzte le Kárpátalja csapatát.