2024. március 28., csütörtök

A legjobb tizenhat peremén

Belgrádban a kadét és a junior, vagyis a 15 és a 18 év alatti korosztály fiataljainak asztalitenisz-Európa-bajnokságát rendezik a Štark Arenában. A kadét fiúk csapatversenyét Szerbia csupán Borislav Rajić és Uroš Ninković kettősével teljesítette, és noha csak az angolok ellen szenvedtek vereséget, azon éppen a nyolcaddöntőben való részvétel úszott el, így emellett Luxemburg, Litvánia, Svájc, Hollandia és Norvégia legyőzésével együtt is csak a 17. helyen zártak. A magyar csapat Ukrajna ellen a bronzéremért csatázhatott vasárnap este.
A kadét szerbiai lányok hasonló utat jártak be a Jana Havela, Minja Vladimirov, Teodora Gojkov összeállítással, végül Olaszország legyőzésével a 17. pozíciót csípték el a harminc csapatot felvonultató mezőnyben.

A szerbiai juniorcsapatban helyet kapott a temerini Orosz András is Matija Sepa, Dušan Pavlović és Dušan Vezmar mellett, a fiúknak azonban nem jött össze a verseny, végül csak a 27. helyért játszhattak a litvánokkal.

A legjobb szereplés az U18-as szerbiai lányoktól volt várható, hiszen csapatuk tagja volt Radmila Tominjak és Bezeg Réka is, akik a Novi Sad klubjával az európai porondon is messzire meneteltek a szezonban. A Katarina Gvozdenovićtyal és Dušica Todorovićtyal kiegészült csapat a csoportban a görögöket, a skótokat és a letteket is simán felülmúlta, a nyolcaddöntőben azonban a csehek, majd az angolok is túl nagy falatnak bizonyultak, így a 16. pozíció lett a jussuk.

A csapatverseny vasárnap este véget ért, a torna azonban még nem, hiszen az egyéni és a páros küzdelmek ma kezdődtek.