2024. április 20., szombat
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Négy év alatt több mint 28 millió dináros támogatás Óbecsének

Július 2-a és 9-e között röplabdatábort tartanak az óbecsei Đorđe Predin Badža Sportközpontban. A tábor fiatal résztvevőit csütörtökön meglátogatta Dane Basta tartományi sport- és ifjúsági titkár. A tartományi titkár szerint a Vajdasági Röplabda Szövetség által szervezett tábor rendkívül fontos, hiszen a sportág legjobbjai, 25 lány és 25 fiú van itt jelen.

– Ezeknek a fiatal sportolóknak lehetőségük van arra, hogy a hétnapos tábori tartózkodásuk alatt a legjobb edzőkkel dolgozzanak együtt – közölte Dane Basta, kifejezve meggyőződését, hogy a következő időszakban ezek a fiúk és lányok a röplabda-válogatott tagjai lehetnek.

Óbecsei látogatása során a tartományi sport- és ifjúsági titkár a helyi sportközpont és az önkormányzat illetékeseivel az Óbecse területén megvalósuló sportinfrastruktúra további beruházási lehetőségeiről is egyeztetett.

– Az elmúlt négy évben a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság több mint 28 millió dinárral támogatta azokat a projekteket, amelyeket Óbecse község területén valósítottak meg. A jövőben is folytatni fogjuk a prioritások közös felismerését, valamint a közös munkát a sport és a sportinfrastruktúra további fejlesztésén – közölte a tartományi titkár.

Dane Mandić, a községi tanács sporttal, ifjúsággal és idegenforgalommal megbízott tagja elégedettségét fejezte ki, hogy Óbecse a házigazdája ennek a sporttábornak. Kiemelte, hogy az önkormányzat kiváló infrastrukturális feltételekkel rendelkezik a különböző sportesemények megtartásához.