2024. április 25., csütörtök

Nagy bulival indult, még nagyobbal folytatódott

Kanizsa Feszten szombaton a Samas, az Alvin és a Mókusok és a Junkies biztosítja a jó hangulatot

Cikkünkhöz képgaléria is kapcsolódik, amelyet itt tekinthetnek meg, emellett egy ehhez kapcsolódó Magyar Szó Extra videót is késztettünk, amelyet ide kattintva nézhetnek meg.

A csütörtöki nyitány után, a pénteki, második fesztiválnapon még tömegesebb részvételre számítottak a szervezők, és így is lett. A hivatalos megnyitót is erre a napra tették, amikor a jurtaállítás és a kürtfúvás után a Cifraszűr vegyes kórus tagjai elénekelték a Himnuszt, majd Újvári Zsombor parlamenti képviselőjelölt szólt a fesztiválozókhoz. Miután üdvözölte a jelenlevőket, beszédében elmondta, hogy a már tizedik éve létező rendezvényre méltán lehetnek büszkék a helybeliek, hiszen ahogy azon a délutánon is látszódott, a Feszt tényleg megmozgatta a környék apraját és nagyját. Délután ugyanis a vásártér leginkább gyerekekkel és szüleikkel telt meg, akik amellett, hogy például belekóstolhattak a nemezelés fortélyaiba, a népszerű Alma együttes koncertjére is táncolhattak és énekelhettek. Ez a magyarországi, elsősorban gyermekeknek játszó zenekar már visszatérő vendég a fesztiválon, és most is, mint minden évben, az egyik legtömegesebb eseménye a rendezvénynek. A kicsikkel és szüleikkel teljesen megtelt a színpad előtti tér, akik szemmel láthatóan nagyon élvezték a koncertet. És ezzel még nem is ért véget a gyerekek szórakoztatása, hiszen a kora esti órában a Zebra Zone zenekar is fellépett. A pénteki napon bebizonyosodott, hogy a szlogen nem üres beszéd, mert a Kanizsa Feszt tényleg mindenkié: kicsié, nagyé, fiatalé és kevésbé fiatalé is.

Aztán az esti órákban már a kicsit nagyobb fiatalok kezdtek szállingózni, valamint a családok is megvárták Tóth Gabit, aki először járt a fesztiválon, és a sikerességéből ítélve lehet, hogy nem utoljára. A magyarországi énekesnő legnépszerűbb zeneszámait egy emberként zúgta a közönség. Később pedig a Republic és a Darkmess követte a színpadi zenesorozatot. A kisszínpad előtt is zajlott a buli. Ott inkább a diszkós korszakukban lévő fiatalok szórakoztak, akik a lemezlovasok zenéire csápoltak. Maxy, Stron R, Pumped Gabó, Drop the Cheese és Kid Dumer pörgették a lemezeket, nem kis népszerűségnek örvendve.

A szombati zárónapon remélhetőleg ugyanekkora lesz a siker, a fellépőkben akkor sem lesz hiány. A Samas, az Alvin és a Mókusok és a Junkies neve garancia a jó hangulatra, de akik délután látogatnak ki, vigyék a gyerekeket, sőt a nagyikat is, mert erre a napra családi vetélkedőt is terveznek, melynek értékes nyereményei között például mórahalmi gyógyfürdőbelépő is szerepel.

A Kanizsa Feszt beváltotta az első két napon a hozzá fűzött reményeket, mert kisvárosi hangulat ide vagy oda, felpezsdítette a magyarkanizsai éjszakai életet a rendezvény. A szervezők pedig nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ne csak a bulizni vágyó fiatalokat mozgassák meg, hanem programjaikkal, délutáni eseményekkel és koncertekkel a legfiatalabbakat és az idősebb korosztályt is bevonják a fesztiváléletbe.