2024. április 25., csütörtök

Falunapot ünnepeltek Nádalján

Szent Ivánt, Nádalja település védőszentjének napját, minden évben július 7-én ünneplik. Ezen a napon a falu központjában lévő ortodox templomban szentmisét, majd azt követően nagy táncos, zenés ünnepséget tartanak a helybeliek és az innen elszármazottak, továbbá sok száz vidéki vendég részvételével.

A rendezvényt Radivoj Debeljački polgármester nyitotta meg, aki ünnepi beszédében kiemelte, Szent Iván napja mindig jelentős volt a falu életében, hiszen ez kiváló alkalom arra, hogy együtt legyenek a kicsik és a nagyok, a külföldön élő nádaljaiak és gyermekeik.

− Büszkén mondhatom, hogy Nádalja a tartomány azon ritka települései közé tartozik, ahol a születések száma messze felülmúlja az elhalálozások számát, és nagyon bízom abban, hogy ez a pozitív statisztika továbbra is megmarad, hiszen a legfontosabb, hogy megvigyázzuk a családokat és településünket. Szeretném, ha közösen, összefogva haladnánk előre a szebb és jobb jövő felé, mi pedig, akik a döntéseket hozzuk, kötelesek vagyunk meghallgatni az önök javaslatait, elképzeléseiket, ezért forduljanak hozzánk bizalommal – mondta Radivoj Debeljački.

A 19 órakor kezdődött ünnepi műsor keretében a helyi Ivanjsko cveće Kulturális Művelődési Egyesület és a Zvezdice modern táncegyesület csoportjai mellett fellépett a szenttamási Bard néptáncegyesület, továbbá Veljko Golub, Biljana Jačić, Helena Tomić és Aleksandra Brankov szólisták, 22 órától pedig a népszerű, 45 éves születésnapját ünnepelő Divlje jagode együttes adott fergeteges koncertet.