2024. április 18., csütörtök

A mezőgazdaság és a turizmus várja a beruházókat

Ljubljanában ismertették Szenttamás gazdasági lehetőségeit

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere tegnap délelőtt részt vett a Szerb–Szlovén Gazdasági Vásár ünnepélyes megnyitóján Ljubljanában.

A szlovén fővárosban megrendezett vásár célja a dinamikus gazdasági együttműködés elősegítése és kialakítása, amely a régió valamennyi országa gazdasági fejlődésének záloga – hangzott el a megnyitón.

A kiállítással egybekötött vásárt a Szlovéniában élő Szerbek Szövetsége szervezet szervezte, amelyre több szerbiai üzletember és önkormányzat képviselője mellett meghívást kapott a szenttamási önkormányzat is.
Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere a munkajellegű megbeszéléseket követően elmondta, felszólalásában bemutatta a szenttamási beruházások lehetőségeit és előnyeit.

− Ez már a második ilyen jellegű összejövetel volt, amelyen a szenttamási gazdasági lehetőségek mellett a résztvevőkkel közelebbről is ismertettem a település sajátosságait, külön kiemelve a szabad munkaterületeket és az itteni egyik legfontosabb gazdasági ágban, a mezőgazdaságban rejlő lehetőségeket. A bemutatóval egybekötött előadáson a várakozásoknak megfelelően a mezőgazdaság területén rejlő potenciál keltette fel a legnagyobb érdeklődést, továbbá az esetleges befektetők elé tártuk a kiváló helyi lehetőségeket a mezőgazdaság, azon belül is a sikeres üzletemberek egyik fókuszpontjává vált élelmiszer-termelésben – magyarázta a polgármester.

Szavai szerint Szenttamáson van mit felkínálni a beruházóknak, a termőföldtől az egyszerű és gyors eljárásokon át a képzett és tapasztalt munkaerőig, és meggyőződése, hogy a szlovén beruházók jó befektetési lehetőséget látnak a különböző vállalkozásokba. A gazdasági kilátások mellett a turizmusba történő beruházás áll a második helyen, hiszen vidékünk igen gyönyörű, gazdag vadakban, három vízgyűjtő terület veszi körül, ezek számtalan jó lehetőséget kínálnak ebben az ágazatban is.