2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Budapesten kell dűlőre vinni

Nem jött össze a markáns szezonrajt a Ferencváros számára az európai kupasorozatban, a Zöld Sasok a kazahsztáni Kosztanajban mindössze gól nélküli döntetlenre voltak képesek a helyi bajnok Tobol vendégeként. A Fradi képes volt némi fölényt kialakítani a pályán, ám a helyzetekkel nem tudott élni, és a Tobol sem használta ki lehetőségeit. A visszavágóra szerdán 20 órától kerül sor a Groupama Arénában. A győztes a pozsonyi Slovan és a grúz Dinamo Batumi továbbjutójával találkozik, míg a vesztes átkerül a Konferencia Ligába, ahol az északmacedón KF Skupi és a gibraltári Lincoln párharcának vesztese vár rá.

Eredmények, BL-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzések: Tobol–Ferencváros 0:0, Bodo/Glimt–Klaksvik 3:0, HJK–RFS 1:0, Dudelange–Tirana 1:0, Zrinjski–Sheriff 0:0, Maribor–Soligorsk 0:0, Slovan–Din. Batumi 0:0.

Női Eb: Hazai sikerrel indult

A tornarendező Anglia győzelmével ért véget a női Európa-bajnokság nyitómérkőzése. Az angol lányok az osztrákokkal néztek szembe Manchesterben közel 69 ezer néző előtt az Old Traffordon, ahol Bethany Mead viszonylag hamar, a 16. percben megszerezte a vezető és később győztesnek bizonyuló gólt. A támadó Fran Kirbytől kapott okos passzt a kapu előterében, majd a lekezelés után átemelte a labdát a kitámadó Manuela Zinsberger kapuson, és bár Carina Wenninger a kapu torkából kivágta a labdát, a gólvonal-technológia pillanatokkal később megerősítette, hogy találat született.