2024. április 19., péntek
KERÉKPÁROZÁS – TOUR DE FRANCE

A címvédő sárgába öltözött

A teljes háromhetes leghosszabb etapjának vágott neki tegnap a Tour mezőnye, sem ez a tény, sem az előző nap macskaköves fárasztása nem gátolta meg, hogy őrült tempót diktáljanak a bringások a folyamatos hátszélben. A másfél órányi hajsza után kialakuló szökésben a sárga trikós Wout van Aert, Jakob Fuglsang és Quinn Simmons volt ott, ám a hajráig csak a bivalyerős belga tartott ki, utolérése után viszont leszakadt, és elveszítette a Maillot Jaune-t. A végjáték több rövid emelkedőt felvonultató terepén néhány tucatnyian maradtak csak elöl, innen pedig a címvédő Tadej Pogačarnak volt ellenállhatatlan hajrája az utolsó dombon, a szlovén a győzelemmel járó jóváírással a sárga trikót is átvette.

A női Giro tegnapi 6. szakaszát a francia Juliette Labous nyerte meg, Vas Blanka és Jelena Erić is teljesítette a távot, egyaránt mintegy 20 perces hátránnyal.

Végeredmény, 6. szakasz (Binche–Longwy, 219,9 km): Tadej Pogačar 4:27:13 óra, Michael Matthews, David Gaudu, Thomas Pidcock, Nairo Quintana a. i. stb. Az összetett állása: Pogačar 20:44:44 óra, Neilson Powless +4, Jonas Vingegaard +31, Adam Yates +39, Pidcock +40 mp stb.