2023. április 1., szombat

Csaknem ötszázezer dináros össztámogatás

Sikeresen szerepeltek a Törökbecse községi iskolák a tartományi oktatási titkárság legújabb pályázatán

Sikeresen szerepeltek a Törökbecse községi általános és középiskolák a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság legújabb, a tartományi általános és középfokú oktatási és nevelési intézmények felszerelése beszerzésének finanszírozására, valamint társfinanszírozására vonatkozó pályázatán. Az illetékes titkárság erre a célra összesen 50 millió dinárt fordított, többek között oktatási és biztonsági berendezések, számítógépes felszerelések, testnevelési, képzőművészeti, illetve zenekulturális eszközök, valamint bútorok és konyhai berendezések beszerzését támogatja.

A Törökbecse községi általános és középiskolák 449.000 dináros össztámogatásban részesültek. A törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola számára 149.000 dinárt hagytak jóvá iskolai bútorok beszerzésére. A beodrai Dr. Đorđe Joanović Általános Iskola 100 ezer dinár értékű támogatásban részesült számítógépes felszerelések beszerzésére. A törökbecsei Középiskola is sikeresen szerepelt az illetékes titkárság felszerelések beszerzését támogató pályázatán, 200 ezer dinárt kapott szintén számítógépes felszerelések beszerzésére.

A pályázaton a vajdasági általános iskoláknak összesen 30, míg a középiskoláknak összesen 20 millió dinárt hagytak jóvá. 206 általános iskola és 95 középiskola részesült támogatásban.