2024. április 23., kedd

Növekvő esetszámok Szabadkán

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Szabadkai Egészségházak székházában dr. Mihaela Budimski Soldat, az intézmény sürgősségi szakorvosa és dr. Josipa Krajninger Parčetić, az intézmény gyermekorvosa a napokban sajtótájékoztató keretében elmondta, hogy Bajmokon a helyi egészségügyi rendelőben szerda óta végeznek mammográfiás vizsgálatokat, valamint, hogy városunkban zajlik a HPV-vírus elleni védőoltások beadása. A sajtótájékoztatón dr. Mihaela Budimski Soldat városunk jelenlegi járványhelyzetéről is nyilatkozott az újságíróknak.

– A pozitív esetszámok továbbra is növekvő tendenciát mutatnak. Így a Szabadkai Egészségházak Covid-rendelőjében is több beteg jelentkezik, mint az ezt megelőző időszakban. Naponta akár 80 vizsgálatot is elvégzünk, ebből általában 10 és 20 között mozog a pozitív betegek száma. Eddig a betegek mindegyike enyhe klinikai képpel rendelkezett. Ettől függetlenül minden polgár, aki lázas és légúti nehézségekkel küzd, vagy csak magas testhőmérséklete van, kizárólag a Covid-rendelőnkben jelentkezzen, ahol elvégezzük a Covid-tesztelést és ennek eredményének függvényében folytatjuk tovább a kezelést. A vakcinák beadását intézményünk továbbra is végzi. Védőoltásból elegendő mennyiség áll rendelkezésünkre, az érdeklődés viszont stagnál – mondta dr. Mihaela Budimski Soldat, és arra emlékeztette a lakosságot, hogy az egészségügyi intézményekben továbbra is kötelező a maszkviselés.

A Szabadkai Közegészségügyi Intézet csütörtöki adatai szerint egyébként az észak-bácskai körzetben az elmúlt 24 óra alatt újabb 25 személynél regisztrálták a koronavírus-fertőzést. Szabadka Város területén 24 személy tesztje volt pozitív, Topolya községben 1 fertőzöttet regisztráltak, míg Kishegyes községben nem regisztráltak újabb fertőzöttet.