2024. április 25., csütörtök

Sokan a szerbcsernyei medencében frissülnek fel

Ebben a meleg időben nincs is annál hűsítőbb, mint nagyokat csobbanni egy-egy szabadtéri medencében. Nincs ez másképp a szerbcsernyei szabadtéri medence esetében sem, fiatalok és idősek, helybeliek, közelben élők, sőt a szomszédos Romániából is sokan választják ezt a szabadtéri létesítményt, hogy a rekkenő hőségben egy picit felfrissüljenek.

Az idei évben az üzemeltetők újdonságokat is bevezettek, hogy még több turistát, látogatót vonzzanak a medence partjára. Ha kifáradunk vagy megéhezünk, lehetőségünk van különböző szendvicsek, pizzák, fánkok, sültkrumpli, valamint hűsítő fagylalt vásárlására, de a medence kávézójában limonádé és más frissítő italok is várják a vendégeket.

– Nap mint nap érkeznek hozzánk látogatók. Hétköznapokon mintegy százötvenen, hétvégén pedig ez a szám körülbelül kétszázötvenre tehető – erősítették meg napilapunknak az üzemeltetők, az Augusztus 8. Kommunális Közvállalat munkatársai.

Az elmúlt napokban a községben tanuló és élő, a 2021/2022-es iskolaévben kitűnő, tehát legalább 4,5-es átlageredménnyel végzett diákok is átvették az ingyenes medencebérleteiket, így ők is naponta eljárnak egy-egy hűsítő csobbanásra. Számukra az önkormányzat ingyenes autóbuszjáratot is biztosít oda és vissza irányba is. Az autóbusz Aleksandrovóról 12-kor, Magyarcsernyéről 12:05-kor, Vojvoda Stepáról pedig 12:10-kor indul, a visszaindulás pedig pontban 18 órakor van.

Az idei szezon június 24-én vette kezdetét, a medence mindennap 10 órától 19 óráig látogatható. A belépő egy alkalomra 150 dinár, az egész idényre pedig 5000 dinár a bérlet.