2024. április 20., szombat

Humanitárius utcabajnokság Temerinben

A Járekon hagyományosan megrendezésre kerülő labdarúgó-utcabajnokság az idén első alkalommal lépte túl a település határait és egész Temerin község területére kiterjedt. Az eseményt június utolsó hétvégéjén tartották meg, humanitárius jelleggel. A tornán 203.800 dinárt sikerült összegyűjteni, az összeget a kis Dorotea gyógyítására ajánlották fel a pénznyereményről lemondó első három helyezett csapat tagjai. A bajnokságon összesen tizenhat együttes szerepelt, és a képviselt utcák a katari labdarúgó világbajnokságon szereplő valamely válogatott nevét viselték. A bajnokság sportszerűen zajlott le, a döntőben Mexikó (Pap Pál utca) és Brazília (Ivo Andrić utca) együttesei csaptak össze. A mérkőzést végül 3:1 arányban Mexikó csapata nyerte meg. A mérkőzés hőse a Mexikó csapatának tagja, Paska Balázs volt, aki mesterhármast ért el. A harmadik helyért Anglia (Đure Jakšić utca) és Belgium (Vinogradska utca) játékosai küzdöttek, amely szintén 3:1-es végeredménnyel zárult. A győztes csapatoknak járó serlegeket Mladen Zec polgármester nyújtotta át. A torna legjobb játékosának Illés Dominikot (Mexikó) kiáltották ki, míg a gólkirályi címet Paska Balázs érdemelte ki.

Illés Róbert, a győztes csapat tagja elmondta, hogy nem gondolkodtak sokat a tornán való részvételen, hiszen más helyeken is szerepeltek már hasonló eseményeken, így egyből beneveztek.

– A tornán 16 csapat vett részt, négy csoportba osztva, és sikerült elsőként továbbjutnunk, azután pedig jöhetett az egyenes kiesési szakasz, ahol szintén jó eredményt értünk el. Az utolsó játéknapon 1:0-s győzelemmel kerültünk be a döntőbe, amit szerintem sosem fogunk elfelejteni. A pályán lekapcsolták a fényeket és egyesével hívtak be minket, ami felemelő élmény volt. Egy nagyon kemény mérkőzésen, mindent beleadva 3:1-es győzelmet arattunk. Ezután következett a díjátadás és a hajnalig tartó ünneplés a csapatokkal – mesélte élményeit Róbert.

Hozzátette, két héttel ezelőtt Csantavéren is szerepeltek egy hasonló tornán, ott húsz csapat közül vitték el az első helyezést.