2024. április 20., szombat

Novak bevette a halálkanyart

Ki tudja, hanyadszor, Novak Đoković lehetetlen helyzetből menekülve jutott tovább fontos meccsen. Tegnap délután Londonban a címvédő 0:2-es hátrányban volt a 20 éves olasz Jannik Sinner ellen, majd onnan meglehetősen könnyen fordított, hisz a harmadik játszmától az addig remek ellenfele nagyon kis ellenállást tanúsított. Másfél óra játék után Đoković nehéz helyzetbe került, mint az autós, amikor túl nagy sebességgel veszi be a kanyart, és látszólag nincs menekvés, de azután, csodával határos módon, mégis az úton marad. Đoković az elődöntőben a brit Cameron Norrie és a belga David Goffin meccsének továbbjutójával találkozik.

Rafael Nadal, aki harmadik wimbledoni és 23. Grand Slam-serlegét vette célba, alaposan ráijesztett a népes szurkolótáborára. A spanyol könnyedén nyerte meg az első két játszmát a meglehetősen félénken és puhán kezdő holland Botic van de Zandschulp ellen, és a harmadikban is 5:2-re vezetett. Ekkor zsinórban három játékot adott le, majd a rövidítésben sem használt ki 6:3-tól három meccslabdát. A negyedikkel azután mégis bejutott a zsinórban 16. negyeddöntőjébe a nagy tornákon. Következő ellenfele az amerikai Taylor Fritz, a másik ágon pedig Kyrgios–Garin negyeddöntő lesz. E kettő egyformán ötszettes maratoniban vette a nyolcaddöntő akadályát.

A nőknél kiesett a spanyol Badosa és mindkét francia. A román Halepnek és az ausztrál Tomljanovićnak a jelen pillanatban a londoni negyeddöntő mindenképpen szép eredmény, míg a német Tatjana Maria az idei első elődöntős.

Đoković felsegítette Sinnert, amikor az olasz csúnyán elcsúszott a füvön (Fotó: Beta/AP)

Đoković felsegítette Sinnert, amikor az olasz csúnyán elcsúszott a füvön (Fotó: Beta/AP)

WIMBLEDON. – A nyolcaddöntőben, férfiak: Nadal–Van de Zandschulp 6:4, 6:2, 7:6, Kyrgios–Nakashima 4:6, 6:4, 7:6, 3:6, 6:2, Garin–De Minaur 2:6, 5:7, 7:6, 6:4, 7:6, Fritz–Kubler 6:3, 6:1, 6:4. Negyeddöntő: Đoković–Sinner 5:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2. Nők: Halep–Badosa 6:1, 6:2, Anisimova–Tan 6:2, 6:3, Tomljanović–Cornet 4:6, 6:4, 6:3, Ribakova–Martić 7:5, 6:3. Negyeddöntő: Maria–Niemeier 4:6, 6:2, 7:5.