2024. március 29., péntek

Megéri Szerbiába kirándulni

A világ egyik vezető utazási keresője, a KAYAK adatai szerint Szerbia az élen áll az autós utazási célpontok tekintetében, ha a szolgáltatások árának és minőségének arányát nézzük. Vagyis az ország az első helyet szerezte meg a „költségvetésbarát utazás" kategóriában.

A KAYAK adatai szerint a keresések meghaladják a 2019-es szintet az idei nyári időszakban. Európában átlagosan 162 százalékos, Szerbiában pedig körülbelül 259 százalékos növekedés tapasztalható.

Az üzemanyagárak drámai emelkedése, az éghajlatváltozással kapcsolatos aggodalmak és a magánélet iránti igény alakítja az idei utazási trendeket, írják.

Ezekre a felismerésekre támaszkodva a KAYAK kidolgozta átfogó Road Trip Index 2022-ét, egy egyedülálló adatbázist, amely országspecifikus információkat nyújt az önvezető turisták számára az üzemanyagárakról, a közúti biztonságról, a környezeti hatásokról, a kulturális eseményekről és ajánlatokról. Ez lehetővé teszi számukra, hogy személyre szabják utazásukat, és arra összpontosítsanak, ami a legfontosabb számukra.