2024. április 26., péntek

Napsütötte nyári tábor

Nyári foglalkozások, játékok az egész szünidő alatt – Idén is megtartják a népszerű zentagunarasi tábort

Ma délelőtt kezdődik a Napsütötte nyári tábor a zentagunarasi tájházban. A tábor nagyon népszerű a helyi és környékbeli gyerekek körében, és két hónapon keresztül minden kedden és csütörtökön lesznek foglalkozások. A tábor egyik szervezője, Kádár Krisztina arról számolt be lapunknak, hogy a tábor igazi összefogással jön létre.

– Az idén is megtartjuk a Napsütötte nyári tábort, amelynek a szervezésében több civil szervezet is részt vesz. Idén is benne van a projektumban a Zentagunarasi Ifjúsági Szervezet, a Mag Hagyományápoló Egyesület, a Fáklya Önkéntes Tűzoltótestület, az Armida Nőszervezet, a Csipkerózsa Kézmunkacsoport, valamint a Gracza János Színjátszó és Irodalmi Egyesület. A tábor 14 napon át fog tartani, amit szét fogunk osztani, így nem két hét alatt zajlik le, hanem keddenként és csütörtökönként a délelőtti órákban lesznek a foglalkozások. Ily módon az egész nyarat ki tudjuk tölteni, és programot biztosítunk a gyerekeknek – mondta el a szervező, majd arról is beszélt, hogy a hagyományos programok mellett ez alkalommal újdonságok is várják a gyerekeket.

– Az idén lesz népi játékos foglalkozás, kézművesség és kerékpározás. A gyerekek megismerkedhetnek a méz készítésének folyamatával, és az idén is lesznek tűzoltós vizes játékok, mert ez minden évben nagyon népszerű. Az Armida Nőszervezet az újrahasznosítással kapcsolatban szervez különböző játékokat a gyerekeknek. Lesz kincskeresés a falu területén, bemutatkoznak a cserkészek, mert szeretnénk, hogy ezt is megismerjék a gyerekek. Az idei év újdonsága lesz, hogy a Bethesda Szeretetszolgálat tagjaival fogunk tartani egy közös foglalkozást. Ezáltal a gyerekeket a másság elfogadására szeretnénk nevelni. A zárónap augusztus 18-án lesz, és közös játszónappal készülünk. Erre meghívunk minden résztvevőt és előadót – számolt be Kádár.

Napsütötte nyári tábor foglalkozásait az idén is a tájházban tartják, és a gyerekeknek nem kell külön jelentkezniük. Reggel 9 órakor van a gyülekező a résztvevők számára – mondta a szervező, majd arról is beszélt, hogy a korábbi évek tapasztalatai alapján változó a részt vevő gyerekek száma, általában 20–30 körül mozog. Fontos tudnivaló, hogy a tábor teljesen ingyenes a részt vevő gyerekek számára, a szervezők uzsonnát és frissítőt biztosítanak, a táborban készült alkotásokat pedig hazavihetik a gyerekek.

Az idei zentagunarasi tábort támogatja a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Nemzeti Tanács, a zentagunarasi helyi közösség és Topolya község önkormányzata.