2024. április 19., péntek

Háromszáz résztvevővel zajlott le az első Tunning Show

Nagykikindán vasárnap délután tartották meg a helyi Car Brothers szervezésében az első Tunning Show-t, az autók kiállítását és versenyét. Nikola Lukač polgármester Dragan Pecarskival, a városi tanács sportért és ifjúsággal megbízott tagjával vett részt a rendezvényen, amelyre több mint háromszáz résztvevő érkezett Szerbiából, Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából, Németországból és Montenegróból. A polgármester gratulált a nagykikindai fiataloknak a sikeresen megszervezett rendezvényhez, amely közelebb hozta az autósportok varázsát a látogatókhoz.

– Az esemény kiváló alkalmat ad arra, hogy a vendégek megtapasztalhassák a nagykikindai vendégszeretetet. Most rajtunk áll, hogy ezt magasabb szintre emeljük. További célunk, hogy az Idegenforgalmi Szervezetet is bevonjuk a történetbe, hogy minden alkalommal több vendégünk, látogatónk legyen. A cél a közlekedésbiztonság népszerűsítése, de az is, hogy az érdeklődők a pályán lássák a négykerekűek tudását – mondta megnyitóbeszédében Nikola Lukač polgármester.

– Egyesületünk két éve működik, Nagykikinda és Nagybecskerek térségében oszlunk el, városunkból, Nagybecskerekről, Szabadkáról és Óbecséről mintegy 35 tagunk van. Örülök, hogy ennyien összejöttek – tette hozzá Srđan Pomorišac, a klub elnöke.

– Köszönettel tartozunk Nagykikinda városának, amiért megtarthattuk az első autókiállítást a városban, hogy nagyszámú látogatót és résztvevőt hozhassunk ide, akik több kategóriában is versenyeztek, mint például az autók külleme, a leghangosabb kipufogó, a leghangosabb zene a járműben. A rendezvény végén beharangoztuk a Legerősebb ember nevű találkozót, amelyet július 23-án tartanak meg Nagykikindán és Nagytószegen (Novi Kozarci) – mesélte a rendezvény végén Danijel Udicki, a klub tagja.