2024. április 25., csütörtök

Novak megtörte a holland ellenállását

Novak Đoković bejutott a wimbledoni torna negyeddöntőjébe. A címvédő szerb teniszező vasárnap éjjel az élmezőnyben újonc, viszont egészen jó képességű, 25 éves holland Tim van Rijthovent verte négy játszmában, és az elődöntőért a fiatal olasz Jannik Sinnerrel mérkőzik meg, aki kisebb meglepetésre a még fiatalabb, ám nagyobb reménységnek tartott spanyol Carlos Alcarazt múlta felül. Đoković nagyszerűen kezdett, de a második játszmában a holland megmutatta, hogy nem véletlenül jutott be a 16 közé. Az ellenállás azonban nem tartott sokáig, Đoković alig egy óra alatt megnyerte a harmadik és a negyedik játékrészt, és a statisztikai adatok alapján is fölényesen jutott tovább. Đoković és Sinner tavaly Monte-Carlóban találkozott, és a szerb 6:2, 6:4-re nyert. Ismert még a Norrie–Goffin negyeddöntő, az este pedig a másik nagy öreg, Rafael Nadal is hollanddal, Botic van de Zandschulppal játszott, valamint figyelmet vonzott a Kyrgios–Nakashima meccs is.

A nőknél a lengyel származású német veterán, Tatjana Maria folytatta a váratlan menetelést. Szakari után ugyanis Osztapenkót is megverte, és ezzel szavatolt a német elődöntős, hisz Maria a nyolc között honfitársnőjével, Jule Niemeierrel játszik.

A lüdenscheideni challengeren a selejtezőből érkezett Hamad Međedović serlegnyertes lett, ami három futures után első diadala a magasabb rangban. A Novi Pazar-i játékos 132 helyet javított, és már 263. a ranglistán.

AP/Beta

Sinner könnyen elintézte tini kollégáját, Alcarazt (Fotó: Beta/AP)

WIMBLEDON. – A nyolcaddöntőben, férfiak: Đoković–Van Rijthoven 6:2, 4:6, 6:1, 6:2, Sinner–Alcaraz 6:1, 6:4, 6:7, 6:3, Norrie–Paul 6:4, 7:5, 6:4, Goffin–Tiafoe 7:6, 5:7, 5:7, 6:4, 7:5. Nők, nyolcaddöntő: Jabeur–Mertens 7:6, 6:4, Bouzková–Garcia 7:5, 6:2, Maria–Osztapenko 5:7, 7:5, 7:5, Niemeier–Watson 6:2, 6:4.
LÜDENSCHEID. – A challenger döntőjében: Međedović–Dzsang 6:1, 6:2.