2024. március 29., péntek

Befejeződött a Dombos Fest

Izgalmas négynapos program várta az érdeklődőket Kishegyesen

Vasárnap véget ért a XXII. Dombos Fest Kishegyesen, a Hegyalja utcában. A fesztivál az idén is négy napra nyitotta meg kapuit, hogy minőségi etno- és világzenével várja az igényes közönséget. Fellépőkből ez alkalommal sem volt hiány, a teljesség igénye nélkül itt volt a Besh o droM, Mezei Szilárd, a Parno Graszt és Lajkó Félix. Félix az idén a Vołosi együttessel lépett fel, és a zárónapot felejthetetlen élménnyé változtatták a közönség számára.

Az utóbbi években nem múlt el Dombos Fest fényfestészet nélkül, így az idei fesztivál sem. Valóban elvarázsoló látvány, amikor a Hegyalja fölé magasodó löszfalat színes fényalkotások borítják be az éjszakában, lent pedig lobog a tábortűz. A löszfalat más módon is kihasználták, a Flock projekt művészei számára a fal szolgált táncparkettként.

A Dombos hagyományosan családi programokkal várja a vendégeket, így a legkisebbek élvezhették többek között a Kaláka koncertjét és a Kócos Cirkusz produkcióit.

A gyerekeket lenyűgözte a Kócos Cirkusz (Lakatos János felvétele)

A gyerekeket lenyűgözte a Kócos Cirkusz (Lakatos János felvétele)

A kulináris örömök élvezői is jól érezték magukat a fesztiválon, hiszen kézműves sörök, ételek, édességek várták őket. Több ismert borászat is bemutatkozott, és alkalom nyílt igazán érdekes borok kóstolására. A Dombos-lángos, amelyet a helyi női fórum készít, idén is páratlan népszerűségnek örvendett, és egy fotópályázatot is kiírtak, amelynek ez a lángos a fő témája.

A Dombos pince a fesztivál négy napja alatt a Dombos Remix irodalmi résznek adott helyszínt. Az irodalmi program idén is igen komoly kínálattal rukkolt elő, hazai, anyaországi és más határon túli magyar szerzők is teret kaptak a bemutatkozásra. A pince volt az afterpartik helyszíne is, hiszen amikor a Hegyalja utcában véget ért a program, akkor a bulizni vágyók itt folytathatták az estét, a hajnali órákba nyúlóan.