2024. április 25., csütörtök

Nyereményekkel vidámabb a vakáció

Magyarcsernyére, Csantavérre és Temerinbe kerültek a Jó Pajtás és a Mézeskalács fődíjai

A Mézeskalácsot és a Jó Pajtást lapozgatva értékes nyereményekre tehettek szert a kisújságok olvasói. Nem kellett mást tenni, mint figyelmesen olvasni a kedvenc újságokat, és válaszolni a találós kérdésekre, feladványokra. Igen sokan felfigyeltek a nyereményjátékokra, szorgalmasan gyűjtötték a szelvényeket, s küldték a megfejtéseket. A legszerencsésebbek között idén a magyarcsernyei Bálint Hunor is szerepel, aki egy Capriolo kerékpár boldog nyertese lett. Magyarcsernyéről és Magyarittabéről is rendszeresen érkeznek gyermekrajzok és -írások a Mézeskalács szerkesztőségébe. A magyittabéi iskola alsó tagozatán mindenki olvassa a Mézeskalácsot – tudtuk meg ottjártunkkor. A hatéves Hunor is megerősíti, hogy nagy öröm, amikor megjelenik egy-egy gyerek munkája a lapban.

– Azt szeretem a legjobban, amikor benne van a Mézeskalácsban a rajzom vagy valamelyik mesém, versem. Traktort és kombájnt nagyon szeretek rajzolni, de azt is meg szeretném tanulni, hogy hogyan kell autót és embert rajzolni. A Mézeskalács feladatai közül a labirintus a kedvencem. Nagyon jó az új bicikli, azért, mert amikor fékezek, jól kisodródik a hátsó kerék.

Hunornak teljesült a vágya, hiszen a Mézeskalács nyereményjátékán kerékpárt szeretett volna nyerni (Fotó: Dávid Csilla)

Hunornak teljesült a vágya, hiszen a Mézeskalács nyereményjátékán kerékpárt szeretett volna nyerni (Fotó: Dávid Csilla)

Hunor azt is elárulta, hogy a biciklizés mellett a nyáron egy izgalmas kincskeresésen is részt vesz.

– Megmostunk sok követ, ráírjuk a betűket az ábécéből, anyukám elrejti ezeket, és minden héten keressük őket. Két napon keresztül válogattuk és mostuk a köveket, és még sokáig játszunk majd velük!

András Gyuricsin Réka a csantavéri Hunyadi János iskola 3. osztályos tanulója, aki most vett először részt a Mézeskalács nyereményjátékán, egy Alcatel táblagépet nyert.

Vékony Viola és András Gyuricsin Réka (Fotó: Dávid Csilla)

Vékony Viola és András Gyuricsin Réka (Fotó: Dávid Csilla)

– Nagyon örültem a nyereménynek, nagyon boldog voltam, hogy megnyertem az egyik főnyereményt. Nincs még táblagépem, eddig a testvéremnek van csak otthon. A Mézeskalácsban szeretem nézni a rajzokat, főleg akkor, ha az én rajzom is benne van. Olvasni mindent nagyon szeretek, verseket, meséket. Leginkább kaktuszokat és virágokat rajzolok. A nyáron sokat fogok olvasni, medencézni.

Vékony Viola szintén a csantavéri iskola tanulója, aki idén a 6. osztályt fejezte be. A Jó Pajtás nyári nyereményjátékán egy Alcatel tablet szerencsés nyertese lett.

– Ötödik osztályban kezdtem el vásárolni a Jó Pajtást. Minden rovatot elolvasok benne, de főleg a Rügyfakadást, mert ebben mások írásai jelennek meg. Nekem is megjelent már írásom több témában is. Nagyon megörültem, amikor megláttam a nevemet a nyertesek között, és a magyartanárnőm is nagyon boldog volt, aki biztatott, hogy vegyek részt. Van otthon egy táblagépem, így most az egyik az öcsémhez fog kerülni.

Czakó Levente, a Capriolo kerékpár boldog tulajdonosa (Fotó: Dávid Csilla)

Czakó Levente, a Capriolo kerékpár boldog tulajdonosa (Fotó: Dávid Csilla)

Czakó Levente, a temerini Kókai Imre iskola 4. osztályos diákja egy Capriolo kerékpár boldog tulajdonosa lett.

– Harmadik osztályos korom óta lapozgatom a Jó Pajtást, a vicceket mindig elolvasom. A Mézeskalácsban már hatévesen megjelent néhány rajzom és írásom. Meglepődve olvastuk, hogy én nyertem az egyik főnyereményt. Éppen szerettem volna egy új bicajt. Már megvettem a biciklihez szükséges felszereléseket is. Beszereztem egy kilométermérőt, mert az osztályomban nagyon elterjedt, és a lámpákat is megvettem – meséli örömmel Levente.