2024. március 29., péntek

Ünnepelt Temerin

A temerini felújított Lukijan Mušicki Művelődési Központ színháztermében tegnap harmadik alkalommal ünnepelték meg a helybeliek Temerin község napját. Az ünnepet abból az alkalomból tartották meg, hogy 1955. július 1-jén, a körzetekről és községekről szóló törvény értelmében, a település községi státust kapott. Három évvel ezelőtt a helyi önkormányzat meghozott egy olyan határozatot, amelynek értelmében július 1-jét a község napjává nyilvánították.

A község napján minden évben ünnepi műsort szerveznek és díszpolgári címet, valamint Temerinért elnevezésű díjat adnak át az ezt kiérdemlő személyeknek és szervezeteknek. A tegnapi ünnepségen Mladen Zec polgármester és Pásztor Róbert, a temerini községi képviselő-testület elnöke nyújtotta át a díszpolgári címet, amellyel az idén Svetislav Principet tüntették ki. A Temerinért díjat az idén Varga József, a Temerini Kertbarátkör Egyesülete és Dimitrije Kolarević poszthumusz érdemelte ki.

Az eseményt többek között a Művelődési Központ énekkara, a Szirmai Károly MME, valamint a járeki ME táncosai tették emelkedettebbé.