2024. április 25., csütörtök

Mellkason szúrtak egy pakisztáni férfit a befogadóközpontban

A nagykikindai migránsokat befogadó központban nem először fordult elő az, hogy az ott lakók véresen összeverekszenek egymással. Pénteken hajnalban két fiatal pakisztáni migráns késekkel egymásnak esett.

A gradski.online információi szerint a verekedőket először a Nagykikindai Közkórházba szállították, majd az első vizsgálatok után, mivel az egyik férfi súlyos sérüléseket szenvedett a karján, a lábain és a mellkasán, további kezelésre átszállították az újvidéki Vajdasági Klinikai Központba. A verekedés másik résztvevőjét a kórházban végzett vizsgálat után hazaengedték, és visszavitték a befogadóközpontba.

A rendőrség kiment a helyszínre, megvizsgálták a körülményeket, de csak annyit árultak el, hogy az incidens éjjel 2 óra körül történt.

A nagykikindai befogadóközpontot a néhai November 29. Mezőgazdasági Társaság valamikori adminisztratív épületéből alakították ki még 2017-ben külföldi támogatásból. Főleg szírek, bangladesiek, marokkóiak, szomáliaiak, afganisztániak és pakisztániak tartózkodnak itt. A befogadóközpont 250 férőhelyes, de nem hivatalos információk szerint állandóan többen tartózkodnak itt, néha 800-an is, főleg fiatalok, akik egyedül vágtak neki az útnak, és így nem is meglepőek az ehhez hasonló események.