2024. április 20., szombat
MEDITERRÁN JÁTÉKOK

Ahol meglett a pólóarany

Bár a világbajnokság keserű eredményét nem teszi szebbé, a hírekben azért jól mutat, hogy Szerbia egy vízilabdatornát azért mégis megnyert a héten, miután a Mediterrán Játékokon a döntőben 9:8-ra győzött Montenegró ellen.

Oranban a sportág versenyén – ahogy a legtöbb klasszikus labdajátékban – az U18-as korosztály tagjai vehettek részt, ebben az utánpótlásmezőnyben pedig a csoportmeccsek során Szerbia a szlovénokat, a franciákat, a portugálokat és egyszer már a montenegróiakat is legyőzte, majd az elődöntőben az olaszokon túljutva került a fináléba. Röplabdában a fiúcsapat korán búcsúzott, a lányok viszont ma elődöntőt játszanak a törökökkel.

Megkezdődtek az atlétikaversenyek, ahol a férfi súlylökés kettős szerbiai győzelmet hozott Armin Sinančević (21,29 m) és Asmir Kolašinac (20,37 m) személyében. Más sportágakban is repkedtek a szerbiai érmek: Milenko Sebić a légpuska 10 méteres számában diadalmaskodott, Omer Ametović bronzérmet szerzett az ökölvívók 52 kg-os súlycsoportjában, és szintén harmadik lett Ognjen Ilić a férfi kerékpárosok egyéni időfutamában.