2024. április 25., csütörtök
EGY EZOTÉRIKUS TANÁCSADÓ NAPLÓJÁBÓL

Öngyilkosság

A rovatban részleteket találhatnak azokból a beszélgetésekből, amelyeket az eltelt 20 évben jegyeztem fel. Minden történet valódi, csak a neveket változtattam meg, a klienseim iránti diszkréció miatt. Bizonyára mindenki talál valami hasznosat a maga számára.

– Segítsen, kérem, a párom azt mondta, hogy öngyilkos lesz. Mit tegyek?
– Milyen nagy problémája van a párjának? Szomorúan mondta, vagy fenyegetőzött vele?
– Inkább szomorúan. Azt mondta, fölakasztja magát. Munka nélkül maradt, s ez nagyon megviselte. Nem fiatal már, idegen nyelvet nem beszél, így külföldi munka nem jöhet számításba, itthon pedig nem talál, kis faluban élünk. A gyerekek se sokat törődnek velünk. Egészsége se jó a páromnak, hol itt fáj, hol ott. Elvesztette az életkedvét. No meg van némi adósság is.
– Mindez nem olyan borzasztó, hogy elvegye miatta az életét. Sok ember sokkal nagyobb bajban van, s esze ágában sincs az öngyilkosság. Hajlandó-e segítséget elfogadni, akár öntől, akár szakembertől?
– Nem hinném.
– Vallásos?
– Nem eléggé.
– Ha öngyilkos lesz, természetesen a lelke a két sík közé ragad, és ott fog tévelyegni hosszú ideig, amíg be nem látja majd a hibáit. Utána egy segítő médium segítségével tovább jut majd a fénybe. De mint mondtam, addig sok-sok idő fog eltelni. Mindenesetre tudatnia kell vele, hogy a halál pillanatában nem lesz nyugalma, békéje, feledése, a tudata megmarad, s a terhet átviszi a másik életébe, amibe majd egykor leszületik. Az energiával meg az történik, hogy mivel erőszakosan vet véget az életnek, amiben neki tanulnia, fejlődnie kellene, az ilyen lelkek nem szokták megtalálni a nyugalmat, nem tudnak tovább menni, mert az a keserűség energiája ami ebbe az állapotba taszítja, abban benne is marad. Spirituális szempontból nem helyes megoldás az öngyilkosság, mert ezzel csak karmánk „adósságállományát" növeljük. Ezáltal a következő leszületéskor sokkal súlyosabb helyzetből indulunk. Fontos most a kommunikáció, a baráti szó, vagy szakember által vezetett beszélgetés. Biztos van valamilyen barátja, szomszédja, rokona, vagy beszéljen a gyerekekkel, s próbáljanak életkedvet csiholni bele. A szavaknak hatalmas erejük van! Nos és az elfoglaltság is fontos. Találni kell most egy sürgős feladatot – szobafestés, fölújítás, bármi –, mert ha csak tétlenül ül, akkor hajlamos depresszióba esni, ám ha teste és elméje is mással van elfoglalva, akkor helyre is zökkenhet. Bízzák meg olyan feladattal, ahol fontosnak érzi magát. Természetesen a napfény és a humor is jót tesz. Fogjanak össze, ismerősök, rokonok, s ne hagyják egyedül a rossz gondolataival, hanem foglalkoztassák mással.
Viszont, hogy ha már kimondott egy ilyen elhatározást, netán kitalálta a mikéntjét is, azt még ha más szerint csak mondja is, nagyon komolyan kell venni, és amilyen gyorsan lehet, segítséget szerezni, hogy ne legyen késő. Egy ilyen állapotban sajnos nem lehet a józan ítélőképességére hagyni az életét. Orvosság lehet először ön, akinek ezt elmondta, akkor is, ha éppen nem lángol a szerelem önök között, ezenkívül jól jönne egy pszichológus, pszichiáter, gyógyszer, de minél hamarabb kellene egy auratisztítás lelki gyakorlatokkal, entitások elküldése, családállítás, talizmán, ima és az otthona energiájának megváltoztatása.
– Igen, de ő nem akar semmit, senki segítségét nem fogadja el, orvoshoz véletlenül sem hajlandó menni.
– Ha valaki huzamos ideig saját maga valamit nem akar, azt bárki más erőltetni nem tudja. Viszont egy lépés, közbeavatkozás, adott esetben lehet szó szerint sorsfordító, életmentő, mert lehet a kezdő lépése egy gyógyulási folyamatnak. Más nem tudja évekig a kezét fogni és egyengetni az útját az érintettnek, akkor főleg nem, ha az illető saját maga nem akarja. Annyit lehet segíteni rajta, hogy „felrázni", visszazökkenteni az életbe, hogy meglássa a legapróbb értékeket az életben, hogy felébredjen a motivációja. Sok ember azért dönt így, mert ebben az elidegenedett világban nem érzi azt, hogy tartozna valahova. Ahogyan mondta, munkatársait, munkáját elvesztette, gyerekeivel sem meghitt a kapcsolata, önök között is valószínűleg ennyi év után nincs meg az a varázs. Ha nem tud rá hatni, ha ő nem érzi szükségét annak, hogy életben maradjon, akkor jöhet a kényszermellény és az erős gyógyszerek... Mert ha nem akar életben maradni, csak ezek fogják tudni tartani, akarata ellenére... Az a kérdés, hogy ez jó-e? Van egy módszer, amivel a tudatalattijára tud hatni, ezt próbálja addig, amíg nem hajlandó orvoshoz menni, s energetikai tisztítást végezzen otthonában azonnal, ezt is megírom, hogyan tegye. Küldök két kristályt is, az egyiket vízbe kell tenni, s a vizet kell fogyasztani neki, akár magában, akár ételben vagy italban, a másik kristály pedig legyen közelében, vagy a párnájában. Mindez vagy föllendíti, vagy megtalálja a fényt az életében, vagy csak egy kis löketet ad neki, s hajlandó lesz szakemberhez fordulni.
***
Egy év múlva jelentkezett a feleség:
– Pár nap után, ahogy megcsináltam a házunk energetikai tisztítását és a kristályok, az ima és a titkos üzenet is hatni kezdtek, kicsit megjött az életkedve. Persze mindenki szerepet is kapott, s nem hagytuk magára a rossz gondolatokkal, hanem kizökkentettük, sőt fontos munkát adtunk neki, ő lett kinevezve a kisunoka felügyeletére, s mihelyt ismét fontosnak érezte magát, teljesen helyrejött. Azóta sem emlegette az öngyilkosságot, pedig már egy év eltelt. A kristályok továbbra is ott vannak, s teszik a dolgukat.