2024. március 29., péntek
KREATÍV PERCEK

Központban a közösségi tér

Segít a lakberendező

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle új rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.
Az alábbi tér a család közösségi tere, melyet egy hosszúkás területen alakítjuk majd ki. A terasz beépítésével és megnagyobbításával hoztuk létre a minden közös program befogadására alkalmas helyiséget. A hálószobákat a többi résztől a folyosó választja el, mely a konyhával kezdi a kapcsolódást.

A konyhához egy reggelizésre is alkalmas szigetet terveztünk. A konyhát egy téglából épített boltív választja el az étkezőtől, ezt a boltívet igény szerint meg is hagytuk. Az étkező akár 8–10 személy leültetésére is használható. Az étkezőasztal után egy olvasósarkot alakítottunk ki, mellyel szemben egy falba beépített akváriumot terveztünk. Az olvasósarok háttereként egy halvány türkiz mintás tapétát választottunk.
Az olvasósarok mellett egy kisebb dolgozóasztal is elfér, amely nincs ugyan elkülönítve, inkább bele van építve a többi élettér közé, mégis hangsúlyos szerepe van a központi térben, és egyfajta tekintélyt teremt.


Végül a helyiség sarkába helyeztük el a nappali részt, amelyben az elsődleges szerep a beszélgetés és a tévénézés lehet. A faszínű bútorokat türkiz drapériával tettük üdévé és frissé.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.