2022. augusztus 19., péntek

Prímásparádé a 100 Tagú Cigányzenekarral

A vasárnapi koncerten a szabadkai id. és ifj. Kurina Verebes Gusztáv is a fellépők között a Margitszigeten

A világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara 35 éves jubileumi koncertjén, július 3-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon állít emléket Berki Lászlónak, a zenekar alapító művészeti igazgatójának. A margitszigeti koncert idén egy valódi gigakoncert lesz: 120 fő a színpadon, 8 cimbalom, 15 nagybőgő, nagyszabású hangzás világsztár és junior vendégprímásokkal!

Van valami varázslatos abban, ahogy a világ legnagyobb és leghíresebb cigányzenekara megjelenik a színpadon. És ez még fokozható!

Az összeszokott formáció most a nemzeti összetartozás jegyében a határon túlról hív világhíres vagy épp junior prímásokat. Székelyföldről, a Sepsiszentgyörgyi Liceum hallgatóit: Furus Ábel hegedűst és Kádár Balázs klarinétost; a Felvidékről, Eperjesről Samino Bandy hegedűst. A Vajdaságból, Szabadkáról id. és ifj. Kurina Gusztáv hegedűművészek csatlakoznak a zenekarhoz.

Érdekesség továbbá, hogy az előadás szünetében a vendégművészeinkhez kapcsolódó területek népviseleteit is be fogjuk mutatni egy divatbemutató keretében, méghozzá Hrivnák Tünde segítségével, aki egy ismert magyar márka tulajdonosa. Tünde saját tervezésű ruháival a magyar hagyományok fontosságát kívánja megjeleníteni” – mondta el Beke Farkas Nándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke.

A hab a tortán, hogy a világ leghíresebb színpadain hatalmas sikereiről ismert, kiváló virtuóz, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, Lendvay József fellépése lesz.

„Nagyon örülök neki, hogy Lendvai Csócsi József fia, Lendvai József elfogadta a felkérésünket és július 3-án hallhatja a közönség az ő játékát. A teljes jubileumi koncerttel a 25 éve elhunyt Berki László emlékének tisztelgünk, az első részben az ő komponálásából létrejött műveket fogjuk játszani, de nem maradhatnak ki a közönségkedvencek sem, valamint teljesen új számokat is lehet majd hallani” – nyilatkozta az elnök.