2024. április 25., csütörtök
HÉTVÉGE A HATÁRÁTKELŐHELYEKEN

Magyarország felé is mind hosszabbak a sorok

A police.hu információi szerint körülbelül két órát kell várakozni a Röszke-Horgos autópályán közlekedőknek, ha Szerbia felé tartanak. A kilépés gyorsítása érdekében a Röszke közúti határátkelőhelyet tegnap és ma is csak a Magyarországról kilépő, Szerbiába tartó utasok használhatják, a legutóbbi bejegyzések szerint itt kb. 1 órás a várakozás. A többi határátlépőhelyen változékony a várakozási idő hossza, azzal, hogy Magyarország felé is mind hosszabb sorok alakulnak ki.

A nem hivatalos BorderWatcher mobilapplikáció szerint a Magyarországról kilépő, Szerbiába tartó járművek a Röszke–Horgos autópálya átkelőn 90-130 percet kényszerülnek vesztegelni, Tompánál 45 percet, Ásotthalomnál 30 percet, a többi határátkelőn is rövidebb a várakozás.

Ugyanakkor a Magyarország felé tartók a BorderWatcher-bejegyzések szerint a horgosi autópályás átkelőn 120 percet, Királyhalomnál 100-140 percet, Kelebiánál 60 percet, Bajmoknál 40 percet, Gyálánal 30 percet sorakoznak.

A várakozási idő természetesen ingadozhat. Továbbra is érvényesnek tűnik az az íratlan szabály, hogy csak az keljen útra, aki tényleg rákényszerül.