2024. április 25., csütörtök

Folytatódik a lövöldözés

Úgy tűnik nem csendesednek a kedélyek, miután szombaton reggel két migránscsoport tűzpárbajba keveredett Szabadkán, a szerb-magyar határhoz közel, a makkhetesi erődben. A rendőrség több migránst elszállított az erődből, a belügyminisztérium vasárnap reggeli jelentése szerint egy 26 éves afgán férfit pedig előállítottak. Gyilkossággal és gyilkossági kisérlettel gyanúsítják őt, hiszen a szombati hideg- és lőfegyveres összecsapásnak a rendőrség jelentése szerint 6 sérültje és egy halottja volt, míg a Szabadkai Közkórház jelentése szerint pedig összesen 8 migránst szállítottak be a mentőegységek hozzájuk, egy személyt közülük nem sikerült megmenteni, elhunyt.

A rendőrség még szombaton állítólag átfésülte a terepet, de éjfél környékén újabb lövöldözésekre lettek figyelmesek a makkhetesi és a kelebiai polgárok, amikor a rendőrség járőröket küldött ki. A vasárnapi nap szinte nyugodtan telt, de a lakosság félt és tartott a történések folytatásától. Nem hivatalos információk szerint újabb lövöldözésre került sor vasárnap kora este, amikor a mentőegységeket is riasztották. Ám végül a rendőrség visszaküldte a mentősöket, mint megtudtuk, nem tartották fontosnak, hogy ők is a helyszínen legyenek.

A szombati rendőri akció ellenére, a migránsok folyamatosan érkeznek Szabadkára, erről számolt be a Pannon RTV is. A média arról a felvételről is hírt adott, amelyet maguk a migránsok osztottak meg a közösségi médiában. Fiatal férfiak ezen a videón a fegyvereikkel dicsekednek. Van akinek három lőfegyvere is van.