2024. április 25., csütörtök

Tartományi küldöttség a Nemzetközi Duna Fesztiválon

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Damir Zobenica, valamint Aleksandar Maletić, a tartományi képviselőház alelnökeivel együtt ma részt vett a németországi Ulm városában megrendezett 12. Nemzetközi Duna Fesztivál ünnepélyes megnyitóján.

Pásztor István a megnyitó alkalmával kijelentette, hogy Vajdaság Autonóm Tartománya már több mint két évtizede aktív résztvevője az olyan kezdeményezéseknek és eseményeknek, amelyek célja a Duna menti régiók és városok közti együttműködés erősítése. A tartományi parlament elnöke hangsúlyozta, hogy Szerbia és a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatának akadályozására vonatkozó nemrégiben született döntések sajnos előreláthatóak voltak.

– Kiábrándító számunkra a hozzáállás és különösen a csatlakozási folyamathoz való komolyság hiánya. Bárki bármit is mond, tény, hogy országunk és a régió is az európai közösség részét képezi. Ezen oknál fogva senkinek sem engedhetjük meg, hogy egyoldalúan kioktasson bennünket az európai értékekről – jelentette ki Pásztor István.

Hozzátette, hogy mindezek ellenére saját magunk és polgáraink miatt is folytatni fogjuk az előrehaladást, a társadalmunk és országunk fejlesztését és építését is.

A tartományi küldöttség tagjai a megnyitó alkalmával találkoztak Melanie Humllal, Bajorország európai ügyekkel és regionális együttműködéssel megbízott miniszterével, valamint Patrick Rappal, Baden-Würtemberg gazdaságügyi és idegenforgalmi államtitkárával is.