2024. április 18., csütörtök

ÚJABB FEJLEMÉNYEK: Legalább nyolc sérültje és egy halottja van a makkhetesi migránsleszámolásnak

A helyszínen tartózkodik a belügyminiszter és Szabadka polgármestere is – A lakosságot nem fenyegeti veszély

Helyszíni beszámolók szerint legalább nyolc sérültet szállítottak kórházba és egy halottja is van a szombat hajnalban kezdődött migráns-leszámolásnak a Szabadka közeli makkhetesi erdőben, amikor két csoport támadt egymásra hideg- és lőfegyverrel. A rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat nagy erőkkel vonult ki. A helyszínre érkezett Aleksandar Vulin belügyminiszter, továbbá Szabadka polgármestere. Stevan Bakić polgármester a helyszínen tartózkodó újságíróknak – közöttük munkatársunknak – kijelentette, hogy a sérültek között a 16 éves lányt megműtötték, de még életveszélyes állapotban van. Bakić azt is elmondta, hogy sajnos számítani lehetett ilyen incidensre.

A helyszínre érkezik a belügyminiszter (Fotó: Miklós Hajnalka)

A helyszínre érkezik a belügyminiszter (Fotó: Miklós Hajnalka)

A helyszínen tartózkodó rendőrök szerint a lakosság élete nincs veszélyben, a csendőrség gyorsan reagált, és jelenleg is biztosítják a terepet.

A Pannon RTV információi szerint a migránsok a rendőrökre is tüzet nyitottak.
Az MTI emlékeztet, hogy Szerbiában jelenleg körülbelül hatezer illegális bevándorló tartózkodik. Az Afrikából és a Közel-Keletről érkező migránsok célja nem a nyugat-balkáni ország, hanem az Európai Unió, főként Németország, ám a magyar határzár miatt sokan hosszabb időre Szerbiában rekednek. Az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így az sem zárható ki, hogy a most használt fegyvereket eredetileg nem egymás, hanem a határt védők ellen akarták használni.

Várakozás (Fotó: Miklós Hajnalka)

Várakozás (Fotó: Miklós Hajnalka)

Az M1 úgy tudja, hogy a migránsok egyik csoportja továbbra is szökésben van.

Korábbi hírünket ITT olvashatja.