2024. április 25., csütörtök

Épül Futakon az olimpiai méretű medence

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere Futakra látogatott, ahol megtekintette az új medence építésén folyó munkálatokat.

– Elégedett vagyok a munka tempójával és a színvonalával is, a kivitelezők március óta nagyon jól haladnak. Manapság persze nem könnyű betartani a terveket, mivel bizonytalan a helyzet, emelkednek az árak, és globálisan nő az infláció. Az újvidéki önkormányzat 400 millió dinárt irányozott elő a városi költségvetésben a medence építésére, a projekt összértéke 1.760.000.000 dinár. Jelenleg a medence pincehelyiségein folynak a munkálatok, itt lesz a medence vizének a tisztító és melegítő rendszere. A medence megépülésével Futak modern sportkomplexumot kap, amelynek keretében lesz atlétikai pálya, labdarúgópálya, medence és fedett sportpályák, valamint súlyzótermeket is kialakítanak.

A polgármester látogatása idején elhangzott, hogy a tervek szerint munkálatokat 2023 decemberében fejezik, de egyelőre a kivitelezők gyorsabban haladnak a szerződésben foglalt ütemtervtől.

– Örvendetes hír, hogy ilyen mértékű beruházásokat valósítunk meg Futakon, nagyon sok község szeretne hasonló méretű projekteket. Ezenkívül Futakon felújítottuk a központi utcákat és a Kultúrközpont épületét, új egészségházat építettünk, megteremtettük a szükséges infrastruktúrát ahhoz, hogy a jövőben még gyorsabban fejlődjön a település. Ha elkészül a medence, biztosan sok látogató érkezik Újvidék nyugati részéről, ez lesz a második fedett olimpiai méretű medence Vajdaságban, mert jelenleg csak egy üzemel a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban (SPENS) – magyarázta Újvidék polgármestere.