2024. március 28., csütörtök

Csaknem 1,9 millió dináros össztámogatás

Sikeresen szerepeltek az Óbecse községi iskolák a tartományi oktatási titkárság legújabb pályázatán

Sikeresen szerepeltek az Óbecse községi általános- és középiskolák a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság legújabb, a tartományi általános- és középfokú oktatási és nevelési intézmények felszerelés beszerzésének finanszírozására, valamint társfinanszírozására vonatkozó pályázatán. Az illetékes titkárság erre a célra összesen 50 millió dinárt fordított, többek között oktatási és biztonsági berendezések, számítógépes felszerelések, testnevelési, képzőművészeti, illetve zenekulturális eszközök, valamint bútorok és konyhai berendezések beszerzését támogatja.

Az Óbecse községi általános- és középiskolák egymillió 832 ezer dináros össztámogatásban részesültek. Az óbecsei Petőfi Sándor Általános Iskola és az óbecsei Sever Đurkić Általános Iskola 100-100 ezer dinár értékű támogatásban részesült számítógépes felszerelések beszerzésére. Az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola és a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola iskolai bútorok beszerzésére kapott 250-250 ezer dinárt. A bácsföldvári Svetozar Marković Általános Iskola és az óbecsei Petar Konjović Alapfokú Zeneiskola is sikeresen szerepelt a pályázaton, mindkét iskola 240-240 ezer dináros támogatásban részesült szintén iskolai bútorok beszerzésére.

Mind a négy Óbecse községi középiskola sikeresen szerepelt az illetékes titkárság felszerelések beszerzését támogató pályázatán. Az óbecsei Testvériség Általános és Középiskola számára 250 ezer dinárt hagytak jóvá iskolai bútorok beszerzésére. Az Óbecsei Műszaki Iskola 180 ezer dinárt, míg az Óbecsei Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola 122 ezer dinárt kapott számítógépes felszerelések beszerzésére. Az Óbecsei Gimnázium 100 ezer dinár értékű támogatásban részesült oktatási eszközök beszerzésére.

A pályázaton a vajdasági általános iskoláknak összesen 30, míg a középiskoláknak összesen 20 millió dinárt hagytak jóvá. 206 általános iskola és 95 középiskola részesült támogatásban.