2024. április 16., kedd

Fesztivál a kánikulában

Megkezdődött a XXII. Dombos Fest

A vidékünket sújtó kánikula ellenére nem állt le az élet, tegnap Kishegyesen megnyitotta kapuit a XXII. Dombos Fest. A Dombos Wine Club udvarának hűsében már délután elkezdődtek a történések. A Dombos Remix irodalmi rész az első napon rögtön számos alkotót felvonultatott. Többek között bemutatkozott Balogh Gergő, Górász Péter, György Alida, Taródi Luca, Fekete I. Alfonz, Horváth Márk, Losoncz Márk, Lovász Ádám és Nemes Z. Márió. Az irodalmi rész ma délelőtt irodalomterápiával folytatódik, amint Berényi Emőke vezet.

Lakatos János felvételei

Lakatos János felvételei

A Dombos Fest hivatalos megnyitójára 18 órakor került sor a Hegyalja utcában. Egy családi programmal kezdődött a zenei történések sora, a Kaláka együttes adott koncertet a kis színpadon. Ugyancsak a fiatalabb generációkat szólította meg a Kócos cirkusz produkciója, majd a nagy színpad első fellépője, Mezei Szilárd a Túl a Tiszán innen zenekarral mutatkozott be. Őket a Kerekes Band követte a nagy színpadon, és közben fellobban a tábortűz is a Hegyalja utcában. Az idén sem maradhatott el a fényfestészet, amely dombosi löszfalat tette varázslatossá, ismét. Talán, még említést érdemelnek a kulináris érdekességek is, amiket szívesen kóstoltak meg a fesztivál látogatói. Újra volt egyedi Dombos-lángos, kemencés finomságok is várták a vendégeket, nem beszélve a kézműves sörökről, eredeti borokról és más ínyencségekről. Ezek nélkül nem is lenne teljesen kerek a Dombos Fest.

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a Dombos pincében, azaz a Dombos Wine Clubban fejeződött be a buli, ahol a kései órákba nyúlóan a Dresch Vonós Quartet játszott. A buli ma folytatódik, és olyan fellépők állnak a nagy színpadra, mint a Babra és a Poklade zenekarok, valamint a népszerű Besh o droM.