2024. április 18., csütörtök

Abazović: Mi a régióban mindenből politikát csinálunk

Dritan Abazović montenegrói miniszterelnök elégedettségéről adott hangot a szerbiai látogatásával kapcsolatban a köztévé műsorában.

A Szerbiai RTV-nek elmondta, hogy megállapodást írnak alá Montenegróban a Szerb Ortodox Egyházzal. Hangsúlyozta, hogy a kormánya számára fontos, hogy minden vallási közösség azonos bánásmódban részesüljön.

– Mi a régióban mindenből politikát csinálunk, még az egyházzal való kapcsolatból és a népszámlálásból is – mondta a montenegrói kormányfő.
Kiemelte, a montenegrói szerbek helyzete most sokkal jobb, a kormányban sok olyan miniszter van, aki szerbnek vallja magát.

Ami a Nyitott Balkán kezdeményezést és Montenegró esetleges csatlakozását illeti, Abazović azt mondta, szóba került, és több minisztériumot is magában foglaló munkacsoport alakult.

– Az állampolgárok érdekében egy olyan dokumentum elkészítését várjuk, amely sokkal több információt tartalmaz majd. Úgy gondolom, hogy Montenegróban az emberek nem rendelkeznek elegendő információval a Nyitott Balkánról – mondta Abazović.